Vlaaienbakker Jos uit Ell maandag 15 oktober op TV bij NPO 2

ELL – In het tv-programma Hart & Ziel gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent.

Van een vlaaienbakker uit Limburg tot een brandweerman uit Amsterdam, en een duivenmelker uit Leeuwarden tot een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam.

Floris en vlaaienbakker Jos
Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk. Club Classique bezoekt deze mensen, tot ieders verrassing, op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten.

Op maandag 15 oktober zien we de Limburgse vlaaienbakker Jos uit Ell. Hij heeft een bijzondere band met de Bolero van Ravel. Met zijn goede vriend Jo bezocht hij menig kroeg en samen speelden ze graag een potje biljart. Jo is na een lange strijd aan kanker overleden. En de Bolero roept bij Jos de hechte band tussen de vrienden op.

Hart & Ziel op NPO 2 – met Floris Kortie
Bijzondere verhalen van gewone mensen over bekende klassieke muziekstukken
Uitzending: maandag 15 direct na Nieuwsuur op NPO 2

Vorig artikelWeert meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg
Volgend artikelEnergiemarkt Weert