Jos van Rey gaat met Volkspartij Limburg de Provinciale Statenverkiezingen in

Het Gouvernement in Maastricht. Foto: Google Maps

ROERMOND – Jos van Rey neemt als lijsttrekker van Volkspartij Limburg deel aan de Provinciale Statenverkiezingen van maart. De oud-wethouder van Roermond heeft dat bekendgemaakt bij het partijbestuur.

Dat meldt De Limburger. Van Rey is ook lid geworden van 50Plus. Net als Volkspartij LImburg heeft 50Plus op dit moment een zetel in de Provinciale Staten.

Verkiezingen
Van Rey heeft gesprekken gevoerd met 50Plus, omdat hij veel overeenkomsten ziet tussen de partijen en tegen versplintering in de politiek is. De voorzitter van 50PLus, Geert Dales, sluit niet uit dat Van Rey zich op een later moment bij zijn partij voegt. Voorlopig is dat niet aan de orde, omdat 50Plus de regel heeft dat mensen minimaal een jaar lid moeten zijn voordat zij zich verkiesbaar kunnen stellen. Van Rey heeft zich zeven maanden geleden aangemeld.

Veroordeling
Bovendien is Van Rey nog veroordeeld. Na een jaar lidmaatschap staan alle functies open bij 50Plus. Want dan is waarschijnlijk ook de strafrechtelijke cassatie voorbij. Van Rey werd eind vorig jaar veroordeeld voor onder meer corruptie en kreeg een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd en mag hij twee jaar geen wethouder of gedeputeerde worden.

Vorig artikelCentrum Management Budel brengt bedrijfsbezoek aan Budelse Brouwerij
Volgend artikelWoonwagengemeenschap Leudal kondigt demonstratie aan