Halve ton ingezameld voor restauratie Lambertustoren in Nederweert

De Lambertustoren in Nederweert. Foto: Google Maps

NEDERWEERT – Oud-burgemeester en voorzitter van het comité Herstel Lambertustoren Fons Jacobs maakte gisteren bekend dat er ruim 51.000 euro is ingezameld voor de restauratie van de Lambertustoren in Nederweert.

Dat meldt De Limburger. Comité Herstel Lambertustoren hoopte 100.000 euro in te zamelen. De kosten voor de restauratie van de kerktoren zijn begroot op 7,5 ton. De gemeente Nederweert gaat die kosten grotendeels betalen. Ook de provincie steekt er ruim drie ton in en Bouwfonds Cultuur legt 20.000 euro bij. In het voorjaar van 2019 starten de werkzaamheden.

Vorig artikelGemeenteraad geeft groen licht voor drie windmolens langs A2 in Weert
Volgend artikelRowwen Hèze treedt op bij jubileumfeest voetbalvereniging Eindse Boys