Word gratis Vriend van Open Monumentendag en ontvang een exclusieve rondleiding in de Aldenborgh Weert

WEERT – Open Monumentendag trekt jaarlijks circa 1 miljoen bezoekers, en ook de Open Monumentendag Specials en de Open Monumenten Klassendag zorgen voor veel contactmomenten tussen monumenten en het publiek. Veel mensen voelen zich verbonden met monumenten en zijn trouwe bezoekers van onze activiteiten.

Open Monumentendag wil een fysiek draagvlak creëren en haar grootste fans voortaan nog beter bedienen. Draagt u monumentaal erfgoed een warm hart toe en wilt u nog beter op de hoogte blijven van onze activiteiten? Word dan gratis Vriend van Open Monumentendag!

Wat houdt Vriend van Open Monumentendag worden precies in?
Vrienden ontvangen gratis de digitale Themapublicatie ‘In Europa’ van Open Monumentendag 2018. U ontvangt dit zo spoedig mogelijk na uw aanmelding.

Open Monumentendag is, net als het Nationaal Monumentencongres, de Erfgoedfair en de Erfgoedstem, een activiteit van stichting Nederland Monumentenland; Vrienden van Open Monumentendag worden daarom automatisch ook Vriend van Nederland Monumentenland.

Vrienden worden als eerste op de hoogte gesteld van Open Monumentendag Specials en eventuele andere activiteiten van Nederland Monumentenland, en ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Speciale rondleiding ‘De Aldenborgh – Weert’
Tijdens deze Special organiseren we onze eerste Vriendenactiviteit: ‘De Aldenborgh, de dynastieke kerk van de graven Van Horne’. Je krijgt een kijkje achter de schermen van de Paterskerk – een middeleeuws Franciscaner klooster – en hoort wat dit klooster te maken heeft met de geboorte van Nederland.

Je krijgt een exclusieve rondleiding langs de restanten van de Weerter gracht en de kloostertuin met de werkmanshuizen uit de 17e eeuw. Je hoort wat de geschiedenis is van kerk en klooster, maar ook wat de band is van Frank Rijkaard met de Franciscanen. Op de plek van de Paterskerk lag de Aldenborgh, het eerste versterkte huis van de graven Van Horne in Weert, gebouwd omstreeks 1250. In de kerk liggen meerdere graven van Horne begraven.

Na afloop krijg je een kopje koffie of thee met een stuk ambachtelijke Limburgse vlaai aangeboden. Deze exclusieve rondleiding wordt gegeven door Bart Maes, bestuurslid van Stichting Paterskerk de Biest, en vindt plaats om 10.30 en om 13.30 uur op zaterdag 13 oktober bij de Paterskerk in Weert. Er is maar beperkt plek, dus wees er snel bij! Wil je kans maken op twee plekken, zodat je met je partner, een vriend of vriendin kan deelnemen aan deze Vriendenactiviteit?

Geef je dan nu op via [email protected] en vermeld het tijdstip van jouw voorkeur (10.30 of 13.30 uur). Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Folder
Ten slotte delen we graag onze folder Weert Van Hornestad met je, hierin lees je meer over de Special. De folder is vanaf eind deze week op onze website te vinden.

We hopen je op 13 of 14 oktober te mogen ontvangen in Weert, en wensen je alvast veel plezier tijdens de laatste Special van 2018!

Vrienden zullen zo nu en dan worden uitgenodigd voor een Vriendenactiviteit (dit kan bijvoorbeeld een speciale lezing zijn over of rondleiding door een monument, of een toegangskaart voor de landelijke opening van Open Monumentendag; de activiteiten zijn op basis van inschrijving of verloting).

Vrienden blijven uiteraard De Sleutel ontvangen en vriend van Open Monumentendag worden is gratis.

Wilt u Vriend worden van Open Monumentendag?
Klik dan hier om uw aanmelding als Vriend te bevestigen.