Weert Lokaal organiseert bijeenkomst over opengestelde toiletten in de binnenstad

WEERT – Lokale politieke partij Weert Lokaal organiseert op donderdag 11 oktober een informatieavond over het belang van opengestelde toiletten in de binnenstad naar aanleiding van de week van de toegankelijkheid. De informatiebijeenkomst vindt plaats in het Bibliocenter te Weert.

De gemeente Weert zet in op een gastvriendelijkere binnenstad, een onderdeel hiervan is het belang van het zichtbaar maken van beschikbare toiletten in Weert. Weert Lokaal diende hiervoor tijdens de laatste raadsvergadering een motie voor in, welke unaniem gesteund werd door de gemeenteraad van Weert.

Buikpatiënten
Niet alleen voor ouderen of ouders met jonge kinderen is het handig om te weten waar de openbare toiletten zich bevinden. Ook voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten in Nederland is het een uitkomst als dit helder aangegeven staat in een stad. Uit onderzoek van de MaagLeverDarmStichting is naar voren gekomen dat er meer dan 200 verschillende aandoeningen zijn betreft de maag lever of de darmen. Deze doelgroep heeft daarom altijd een toilet in de buurt nodig omdat zij niet weten wanneer de nood hoog is. Dus ook in Weert.

Tijdens deze informatieavond wordt uitgelegd wat dit betekent voor de binnenstad en hoe mensen de toiletten kunnen vinden. Dhr. Theo Spaan, voorzitter van de prikkelbare darmsyndroom belangengroep (PDSB), en diëtiste Mw. Marisa Bax zullen tijdens deze avond presentaties houden over prikkelbare darmsyndroom, voeding en de zichtbaarheid van de toiletten in Weert.

Graag heten zij u welkom op deze avond. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vorig artikelReceptie voor KinderVakantieWerk Nederweert
Volgend artikelWalk en Talk 17 oktober: Ja, ik durf. Van werknemer naar ZZP’er