Politie en bewoners van de gemeente Nederweert gaan verdachten aanhouden

Nederweert – Op donderdag 11 oktober wil de politie met de bewoners van de gemeente Nederweert de handen ineen slaan om één of meer verdachten aan te houden.

In de middag en avonduren zullen er binnen de gemeente Nederweert meerdere realistische oefeningen gedraaid worden. U als burger kunt bij deze oefeningen betrokken worden doordat u getuige wordt van een in scene gezet strafbaar feit of dat u een oproep krijgt via Burgernet. De oefeningen hebben betrekking op vermogensdelicten waaronder inbraken/insluipingen.

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden de bewoners actief gevraagd om mee te doen. 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen criminaliteit en met name woninginbraken en insluipingen. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan en dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Burgernet
Via Burgernet en de gemeente- en politiesite wordt de actie aangekondigd. Bewoners van de gemeente Nederweert wordt gevraagd op donderdag 11 oktober 2018 alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl

Vorig artikelOfficiële opening van De Stadskantien
Volgend artikelWord gratis Vriend van Open Monumentendag en ontvang een exclusieve rondleiding in de Aldenborgh Weert