Hockeymannen Weert lijden nederlaag tegen Geldrop

HV Weert Heren 1 tijdens trainingskamp

GELDORP | WEERT – De hockeyers van Weert hebben dit weekend duur puntverlies geleden door te verliezen van promovendus Geldrop. Op bezoek bij de Brabanders verloren de Weertenaren met 4-2.

Weert begon sterk aan het duel en creëerde al snel enkele kansen. Pas in de 20e minuut werd op aangeven van debutant Tom Roelants de score geopend door Pim Hendriks. Deze voorsprong werd echter snel weer uit handen gegeven nadat Geldrop via een snelle counter gelijk wist te maken. Vlak voor het einde van de eerste speelhelft kwamen de Brabanders tijdelijk met een man minder te staan door een stevige overtreding. Weert wist van dit overtal geen gebruik te maken en liet Geldrop zelfs op voorsprong komen. Hierdoor stond het bij rust 2-1 voor Geldrop.

Na rust was het opnieuw Weert dat het spel mocht maken. Geldrop liet Weert ver komen, maar aan de afronding ontbrak het bij de Weerter voorhoede. Met nog een kwartier te spelen trok Weert de stand gelijk via een strafcorner van Benjamin Maas. Even leek het er op dat Weert de wedstrijd volledig naar zich toe zou trekken. Toch was het opnieuw Geldrop dat sterk counterde en een strafcorner versierde. De strafcorner verdween hoog in de touwen en Geldrop kwam daarmee vlak voor tijd op voorsprong. Twee minuten later volgde de beslissing nadat Geldrop een verdedigende fout genadeloos hard afstrafte en daaruit de bevrijdende 4-2 scoorden.

Aanstaand weekend op 14 oktober worden de nieuwe velden in Weert officieel geopend door wethouder Geelen. Zowel de vrouwen (12.45 uur) als de mannen (15.15 uur) van Weert spelen een wedstrijd tegen Geel-Zwart uit Veghel. De officiële opening zal plaatsvinden tussen deze twee wedstrijden (omstreeks 14.30 uur).