Expositie oud-leerlingen in Paterskerk Weert

WEERT – Eén van de vele hoogtepunten in het jubileumjaar van de Philips van Horne is de expositie ‘Van Horne Beeldend’ in de monumentale Paterskerk op de Biest. De expositie vindt plaats van 12 tot en met 28 oktober en is te bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur. De entree is gratis.

De expositie wordt in het bijzijn van de exposanten én genodigden officieel geopend op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur. De opening zal verricht worden door oud-leerling drs. Wendy van Eijk, wethouder van de Gemeente Weert.

Exposanten
Maar liefst 31 oud-leerlingen en personeelsleden die op een professionele manier bezig zijn met beeldende kunst of voor wie kunstbeoefening een grote passie is, werken mee aan deze expositie. De expositie toont een breedspectrum aan schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden, mode, fotografie, film en design.

De exposanten zijn: Daniëlle Beckers, Imke Bogers, Laura Caris, Arte Colder, Inge Coolen, Rina de Corti, Jean Counet, Raoul Deleo, Kim Erkens, Marc Fijen, Els Gassmann-Nijskens, Marsha Gerits, Mariet van Hövell tot Westerflier, Willem Janssen, Sharon Keijbets, Saskia Keijzers, Michel de Kok, Judith Krebbekx, Wanda Lenaers, Diana van der Linden, Angeline Maas, Maarten Maas, Edwin Peeters, Mathilde Pil, Gerty Reijnders, Twan de Rooij, Yvonne Schroeten, Jaap Sinke, Elian Smits, Rina Willekens en Mariska Zevenbergen,

Pascal Cardinaal, voorzitter van de werkgroep ‘Expositie’, heeft een prachtige catalogus samengesteld. De catalogus is gratis verkrijgbaar. Tijdens de expositie wordt ook informatie verstrekt over het jubileum-onderwijsproject van de Philips van Horne, een school in Malawi.

Vorig artikelSponsorwinkel Weert schenkt 44 duizend euro
Volgend artikelHouse of Billiards (Weert) start door