Dit weekend internationaal kunstevenement in Roerdalen

Art Gallery Rozendaal, Montfort

ROERDALEN – Op 6 en 7 oktober 2018 organiseert de stichting Kunststroom weer een internationaal kunstevenement in alle kernen van de gemeente Roerdalen. Op 13 locaties, verspreid over alle kernen van Roerdalen exposeren zo’n 60 kunstenaars hun werk. De exposities zijn gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

Na een periode van 2 jaar geen kunstroute in Roerdalen is men er toch weer in geslaagd om Kunststroom Roerdalen nieuw leven in te blazen. Men wilde weer klein beginnen maar door de grote hoeveelheid aanmeldingen zijn er toch zo’n 60 kunstenaars geselecteerd voor deelname.

Men heeft een mooi en boeiend programma samen kunnen stellen. Beeldende kunstenaars (schilderijen, beelden, installaties, video, natuur- en lichtkunst, dans, theater, poëzie, literatuur, muziek en performances) exposeren op prachtige monumentale en bijzondere
locaties binnen de gemeente Roerdalen. Ook zijn er een aantal kerken waar kunstenaars hun werken exposeren. Kunstenaars uit alle uithoeken van Nederland, uit België en uit Duitsland laten hun werken zien.

Het Roerdal en de dorpen Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, St. Odiliënberg, Montfort staan centraal in de manifestatie, alsook de verbinding tussen de kunstenaars (nationaal en internationaal) en bewoners, maar ook de bezoekers van dit gebied.
Kunststroom Roerdalen wil mensen uitnodigen om te genieten van de schoonheid van het Roerdal en de kerkdorpen van Roerdalen, zijn prachtige monumentale gebouwen en natuurlijk van de schoonheid, waarde en inhoud van Beeldende Kunst maar ook van daarbuiten: Kunststroom Roerdalen opent letterlijk en figuurlijk haar poorten en heet eenieder meer dan welkom!!!

Nieuw bij deze editie van Kunststroom Roerdalen is de inzet van de Geluksexpres. In samenwerking met de ondernemersvereniging Gastvrij Roerdalen Wassenberg heeft men 4 routes uitgezet langs de diverse locaties. De geluksexpres zal op 4 verschillende dagdelen deze routes rijden. Bezoekers kunnen dan met het ‘hop-on-hop-off’ principe zich verplaatsen van de ene naar de andere locatie.

Deze catalogus dient als treinkaartje en laat de deelnemende partijen zien.

 

 

Vorig artikelVerras een mantelzorger!
Volgend artikelAuto te water bestuurder overleden