Lezing schrijfster Lieve Joris over: “Terug naar Neerpelt” 24 oktober Bibliocenter Weert

Schrijfster Lieve Joris trok op haar negentiende de wereld in en schreef over het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa, Azië. In haar nieuwste boek “Terug naar Neerpelt” keert zij terug naar haar jeugd. Terug naar het huis aan het kanaal in Neerpelt. Hier groeide ze op als middelste van een woelig gezin van negen.

Woensdag 24 oktober is zij te gast bij Bibliocenter Weert en vertelt ze over het landschap van haar jeugd dat ongetwijfeld veel herkenbaars biedt voor de mensen in deze contreien. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

In “Terug naar Neerpelt” vertelt ze het verhaal waar ze al die tijd omheen reisde, maar dat dringend verteld moest worden. Het is een tijdsbeeld en tegelijkertijd het verhaal van een meisje uit Neerpelt, dat met vallen en opstaan haar weg vindt in de wereld en haar plek als schrijver. Op 16 september 2018 was Lieve Joris te gast bij VPRO Boeken. Carolina Lo Galbo noemde haar boek ‘een gevoelig en ook wel duister boek’.

Over de schrijfster Lieve Joris

Lieve Joris is internationaal bekend geworden als schrijfster van non-fictie van onder meer Terug naar Congo, De poorten van Damascus, Mali Blues, Het uur van de rebellen en Op de vleugels van de draak. Haar werk is bekroond met de Henriette Roland Holstprijs, de Cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap, de Franse Prix Nicolas Bouvier en de Bob den Uyl-prijs. In 2010 benoemde Frankrijk haar tot Ridder in de Orde van Kunst en Letteren. Naar aanleiding van Het uur van de rebellen schreef Libération: ‘Lieve Joris is een van de beste journalisten ter wereld.’

Vorig artikelWeert krijgt met kledingzaak H&M een grote publiekstrekker
Volgend artikelJan van der Leeuw uit Thorn blaast binnenkort 100 kaarsjes uit