Geruchten over verdwijnen 1000 banen bij VDL Nedcar

BORN – BMW laat volgend jaar naar verluidt 40.000 tot 60.000 auto’s minder bouwen bij VDL Nedcar in Born. Dat heeft tot gevolg dat er zo’n duizend banen vervallen.

Dat meldt De Limburger. Nedcar wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. BMW zou net als veel andere autofabrikanten last hebben van een daling van de vraag naar nieuwe auto’s. Dat komt door onder meer de dieselcrisis, nieuwe emissietests en internationale handelsconflicten.

Verdwijnen banen
BMW gaat de productie in alle fabrieken beperken. In Born worden volgend jaar een kwart minder auto’s gemaakt. Momenteel rollen jaarlijks 220.000 auto’s van de band. Vanwege storingen aan de band en deels ook als gevolg van stakingen, heeft VDL Nedcar dit jaar een achterstand opgelopen van circa 5000 auto’s. Die productie vindt nu elders plaats. Dat betekent dat VDL Nedcar al in november afscheid neemt van zo’n 1000 van de in totaal ruim 7000 medewerkers. De directie geeft geen commentaar op het nieuws.

Vorig artikelVerbouwing van start en nieuwe winkel in de Muntpassage Weert
Volgend artikelWeert krijgt met kledingzaak H&M een grote publiekstrekker