Kunstenaar Arte Colder kleurt balkons Laurenburg in Weert

WEERT – Kunstenaar Arte Colder creëerde samen met Wonen Limburg een projectplan om de flats aan de Laurenburg een fris gezicht te geven.

Arte Colder (woont en werkt in Weert) maakte voor dit balkonproject een voorstel om elke verdieping van een steeds lichtere kleur te voorzien. Zo creëerde hij een verloop van donker naar licht als je van een afstand kijkt naar de flats.

Arte P. Colder (Enschede 1985) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, eerst in Breda en vervolgens in ‘s Hertogenbosch, waar hij in 2012 zijn Master of Fine Art behaalde. Hij exposeerde in Nederland (onder andere tijdens Art Rotterdam) en België en zijn werk is ondergebracht bij galerie Majke Hüsstege in ‘s Hertogenbosch. In 2016 stond Arte Colder in Weert nog volop in de belangstelling: hij bood de gemeente Weert een kunstwerk aan bestaande uit twee ingelijste foto’s. Dat gebeurde naar aanleiding van een besluit van het ministerie van OCSW dat Weert de titel ‘Regenboogstad’ verleend kreeg. In maart 2017 was zijn recente werk te zien in een groepstentoonstelling in het Künstlerhaus Haus34A in Bad Bentheim in Duitsland. Curator van deze tentoonstelling was de bekende kunstenaar Marc Bijl.

Vorig artikelNieuw in de Weerter binnenstad: de Stadskantien
Volgend artikelEerste schop in de grond glasvezelproject Noordwest Limburg