31 appartementen in voormalig bankgebouw aan de Wilhelminasingel

Voormalige Rabobank aan de Wilhelminasingel in Weert

WEERT – Bij de gemeente Weert werd een aanvraag ingediend voor de realisatie van 31 appartementen in het voormalige pand van de Rabobank aan de Wilhelminasingel. Twee- en driekamer appartementen van gemiddeld ca. 60m2 groot.

Een enorme impuls voor het pand en zeker ook voor de omgeving, zo oordeelt de gemeente. Het gebouw op de hoek van de Wilhelminasingel 230 en het Collegeplein staat namelijk al jaren deels leeg. Op de benedenverdieping aan het Collegeplein is momenteel CZ gevestigd. Raadslid Jeroen Goubet: “Weert bouwt aan de toekomst. Alweer een kantoorpand dat naar woonruimte wordt omgebouwd op een mooie plek in de stad. Door het bouwen en ombouwen naar (sociale)huur is de binnenstad na Laarveld de snelst groeiende wijk in Weert. Ook mensen met een kleinere beurs verdienen het om in de stad te wonen!”.

Zicht op de het Collegeplein en de Molenstraat

Projectontwikkelaar Theo de Haas van Next Development: ‘Wij gaan binnenkort samen met Burgtbouw Projectontwikkeling de omgevingsvergunning aanvragen en hopen dan medio 2019 met het realiseren van 31 appartementen te kunnen starten. Bouwkundig is het gebouw in slechte staat en ook de technische installaties zijn sterk verouderd. Wij gaan het gebouw verduurzamen zodat het weer 50 jaar mee kan.”

Vorig artikelSeizoensafsluiting Schutterij St Odilia
Volgend artikelKorte achtervolging op A2 resulteert in 2 aanhoudingen