Hockeyers Weert winnen streekderby van Concordia

WEERT – In de eerste thuiswedstrijd op het nieuwe waterveld hebben de mannen van Weert goede zaken gedaan door met 4-3 te winnen van streekrivaal Concordia uit Roermond. De ontmoeting tussen het eerste van Weert en Concordia staat al jaren garant voor spektakel en deze zondag was daarop geen uitzondering.

De Roermondenaren startten sterk en versierden meerdere strafcorners, maar lieten het na om te scoren. Weert kreeg hierdoor de kans om in de wedstrijd komen en halverwege de eerste helft was het Daan Bekelaar die namens de thuisploeg de 1-0 scoorde. Vlak voor rust wist Concordia via een strafcorner op gelijke hoogte te komen.

Na rust was het Weert dat voortreffelijk uit de startblokken kwam en snel twee keer scoorde. Julius Stienen wist via de linkerkant door te breken en zag vervolgens dat zijn voorzet in eigen doel gewerkt werd door een Roermondse verdediger. Nog geen minuut later was het opnieuw Julius Stienen die fraai zijn man passeerde en vrij door kon in de richting van het doel van Concordia. Oog in oog met de keeper hield hij het hoofd koel en tekende hij voor de 3-1.

Met nog ruim een half uur te spelen zat Weert op rozen en leek de wedstrijd beslist. Toch knokte Concordia zich in het laatste kwart terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorden zij na een goed verzorgde aanval de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam kort daarna via een voorzet die twee keer van richting werd veranderd. Met nog enkele minuten op de klok en 3-3 op het scorebord kreeg Weert nog laatste kans via een strafcorner. Specialist Benjamin Maas wist deze mogelijkheid voor Weert te verzilveren door de bal onder de keeper door te slepen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-3 voor de thuisploeg.

Volgende week gaat Weert op bezoek bij Geldrop, Concordia speelt thuis tegen Basko.