Ex-CEO Peter Terium bijt spits af in serie lezingen jubilerende Philips van Horne

De voormalige topman van energiereus RWE en Innogy, oud-vwo leerling Peter Terium (Nederweert-Eind; 1963), geeft op vrijdag 5 oktober een lezing in Theater de Huiskamer.

De voormalige topman van energiereus RWE en Innogy, oud-vwo leerling Peter Terium (Nederweert-Eind; 1963), geeft op vrijdag 5 oktober een lezing in Theater de Huiskamer. Het is de eerste lezing in een serie van zes presentaties van oud – Philips van Horne leerlingen.

In het kader van het 50-jarig jubileum van de school heeft de jubileumcommissie een zevental oud-leerlingen benaderd om een presentatie te geven over ‘hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over geluk en toeval, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun huidige beroep’.

Na de lezing van Peter Terium bestaat de mogelijkheid om uitgebreid vragen te stellen en/of te discussiëren. Na afloop is er, om 21.30 uur in het Theatercafé, een gezellige nazit met livemuziek door talentvolle oud-leerlingen.

Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te bestellen via www.theaterdehuiskamer.nl

Peter Terium
Peter Terium, ex-CEO van Innogy SE, RWE AG en Essent NV, wordt gezien als een internationale topmanager. Met Innogy, de ‘groene’ afsplitsing van de Duitse energiereus RWE, lanceerde de Nederlandse topmanager een modern, innovatief en duurzaam bedrijf dat zich volledig inzet voor de megatrends van de energiesector: ‘decarbonisatie, decentralisatie en digitalisering’.

In 2016 was de beursgang van het in Essen (D) gevestigde bedrijf verreweg de grootste Duitse beursgang sinds 2000. Op Europees niveau was het de grootste beursgang sinds 2011. Innogy SE was van meet af aan het meest waardevolle energiebedrijf van Duitsland.

Met de oprichting van Innogy vervolgde Terium de koers die hij bij zijn aantreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van RWE AG in 2012 al had ingeslagen. Midden in de crisis van de conventionele stroomproductie, gekenmerkt door historisch lage stroomprijzen op de beurs, slaagde hij erin om het traditionele concern te consolideren: hij verlaagde kosten en schulden, mede door de verkoop van de olie en gas activiteiten en integreerde het in 2008 aangekochte Essent in de concernstructuur van RWE. Tegelijkertijd zette Terium een diepgaande cultuurverandering in gang en zette hij een strategische heroriëntatie door. Deze leidde uiteindelijk tot de beursgang van Innogy. In de jonge onderneming werden de toekomstgerichte zakelijke activiteiten gebundeld: duurzaamheid, distributienetten en retail.

Op 19 december 2017 trad Terium met onmiddellijke ingang af als topman van Innogy. Peter Terium is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Voordat hij in 2003 zijn intrede in de energiebranche deed, bekleedde hij verschillende managementfuncties binnen de verpakkingsindustrie, werkte hij bij KPMG en bij de Rijksaccountantsdienst van het Ministerie van Financiën.

______________________________________________________________

Overige lezingen in de reeks…

19 oktober                         Prof. dr. Yasin Temel, neurochirurg. Temel is momenteel werkzaam als neurochirurg in het AZM en als hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.

2 november                       Dr. Adriana Esmeijer, directeur-bestuurder van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds is het grootste fondsenwervende cultuurfonds van ons land en ondersteunt cultuur-, natuur- en wetenschapsprojecten.

16 november                    Drs. Yanick Douven (promovendus TU Eindhoven) en drs. Lars Mennen, twee jonge wetenschappers over ‘robotisering en zelfrijdende auto’s’.

30 november                    Prof. dr. Bart Verspagen, hoogleraar Internationale Economie (SBE) en directeur UNU-MERIT, een onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties in Maastricht.

14 december                    Drs. mr. Frans Weekers, o.a. ex-staatssecretaris Ministerie van Financiën, thans bewindvoerder EBRD te Londen.

Vorig artikelHockeyers Weert winnen streekderby van Concordia
Volgend artikelOpen molendag en expositie molen De Hoop Swartbroek