D66 Leudal start eigen onderzoek naar aanvraag Zonnepark

LEUDAL – Afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering werd de gemeenteraad van Leudal geconfronteerd met het feit dat de gemeente Leudal zeer waarschijnlijk een vergunning gaat afgeven voor een grote zonneweide in Heythuysen, op de plek waar ooit een golfbaan zou komen. Wethouder Verlinden gaf aan dat deze vergunning waarschijnlijk van rechtswege verleend dient te worden. D66 Leudal is in beginsel niet tegen zonneweides maar wil dit plan graag eerst in de gemeenteraad van Leudal bespreken. 

De bestemming van het gebied is nog altijd: sport/golfbaan. Daarom is D66 Leudal van mening dat het niet zo kan zijn dat de gemeente verplicht is om zomaar medewerking te verlenen met de aanleg van een grote zonneweide.

D66 Leudal vindt dat alles in het werk gesteld moet worden om dit te voorkomen. ‘We hebben binnen ons eigen netwerk een aantal gespecialiseerde advocaten ingeschakeld voor een onderzoek naar deze vergunningsaanvraag’. Eén van de zaken die we graag uitgezocht willen hebben is of Leudal echt verplicht is om deze vergunning te verlenen of dat we dit nog tegen kunnen houden. Aldus raadslid André Kierkels van D66 Leudal.

D66 Leudal is voorstander van duurzame energieopwekking. De gemeente Leudal levert met de bestaande en nog te bouwen windmolens daaraan al uitstekende bijdrage. Maar willen wij in Leudal grote zonneparken? Dat is een vraag waarover de gemeenteraad afgelopen dinsdag unaniem antwoordde: eerst beleid! Een vergunning die van rechtswege verleend wordt voor een zonnepark in Heythuysen is op dit moment dan ook zeer onwenselijk.

Foto: Frank Eggels

Vorig artikelMan gewond tijdens val in nieuwbouwwoning in Weert
Volgend artikelVergroening en spelaanleiding in de binnenstad Weert