Terroristen (4) verbleven niet op vakantiepark in Weert

WEERT – In het TV-programma Pauw meldde burgemeester Heijmans in een telefonisch interview gisteravond dat er in Weert 7 terroristen aangehouden zijn en dat zij verbleven op een vakantiepark in de buurt. Een woordvoerder van de gemeente Weert laat weten dat dit niet klopt.

In Weert zijn 4 verdachten aangehouden -klemgereden- op de Trancheeweg, tegenover Hoco Beton. Daarbij werden ook geschoten gelost. Zij verbleven niet op het dichtbij gelegen vakantiepark de Weerterbergen. De terroristen die opgepakt zijn hadden een jihadistisch motief. Het is duidelijk geïnspireerd op terreurbeweging IS.

Wapens
De mannen waren in bezit van verschillende wapens. Bronnen zeggen dat er is ingegrepen omdat er gisteren extra wapens werden besteld en de dreiging groot werd. Het zou gaan om één terreurcel, bestaande uit meerdere families. De kern van die cel zat in Arnhem. Drie van de verdachten kwamen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen.

Betonnen roadblocks
Omwonenden van de Weerter kermis meldden aan MLA dat de beton roadblocks die gisteravond geplaatst zijn, groter zouden zijn dan normaal. Een woordvoerder van de gemeente laat echter weten dat de betonblokken hetzelfde zijn als voorgaande jaren.

Vorig artikelFranciscus Huis wordt Huis van Nicolaas
Volgend artikelBocholter Graven, middeleeuwse grensverdediging