Grote hoeveelheid grondstoffen voor explosieven gevonden bij terrorismeverdachten

ANP – Bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten die volgens politie en Openbaar Ministerie een aanslag wilden plegen is honderd kilo kunstmest gevonden, die mogelijk geschikt is voor een autobom. Er werden ook grondstoffen gevonden die gebruikt kunnen worden in bomvesten.

De spullen lagen in een woning in Arnhem. Volgens het Openbaar Ministerie was de groep verdachten in een vergevorderd stadium met de voorbereiding van een aanslag.

OM: voorbereiding aanslag was in vergevorderd stadium
De zeven mannen die gisteravond opgepakt werden, blijven voorlopig vastzitten. Woensdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De jongste verdachte is 18. Gisteren werd nog gezegd dat de jongste man 21 is, maar dat is dus aangepast.

Ze worden door het Openbaar Ministerie verdacht van het voorbereiden van een aanslag op een groot evenement in Nederland. Tegelijkertijd zouden ze op een andere plek een autobom tot ontploffing hebben willen brengen.

Vorig artikelRijzende ster Laura Hoogeveen uit Weert droomt van de Olympische Spelen
Volgend artikelMan gewond tijdens val in nieuwbouwwoning in Weert