Gezond lichaam, gezond bedrijf

‘Wij begeleiden ondernemers bij het sporten’

Inge Geelen, Petra Neele en Mathijs Gruijthuijsen. Fotografie: Dion Huiberts

Wie gesport heeft, kan de hele wereld aan. Sporten is dan ook een slimme investering in jezelf en in je bedrijf. Want een gezond lichaam is de basis voor een gezonde onderneming. Inge Geelen, Petra Neele en Mathijs Gruijthuijsen weten ondernemers op een laagdrempelige manier te motiveren, begeleiden en uit te dagen. Persoonlijk, kleinschalig en medisch verantwoord.

NAAM Mathijs Gruijthuijsen FUNCTIE Eigenaar/fysiotherapeut bij Gruijthuijsen Fysiotherapie
& Fysiofitness GEBOREN OP
19 juni 1974 in Geldrop
WOONT IN Molenbeersel GETROUWD MET Anke VADER
VAN Camiel, Elise, Aimée
VRIJE TIJD Koken, cultuur en reizen

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar zijn ze het alle drie roerend over eens. Ondernemers die tenminste één keer in de week sporten, presteren beter op de werkvloer. Sporten heeft dus een goede uitwerking op het bedrijf. Want regelmatig sporten helpt ondernemers fysiek en mentaal fitter te worden, stress te verminderen en de kans op ziek worden te verkleinen. Alles op één locatie

Gruijthuijsen Fysiotherapie & Fysiofitness aan het Patronaatsplein in Weert, waar ook Beweegstudio Leef! een sportruimte heeft, is de ideale locatie om aan je fitheid te werken. Het is een accommodatie met een persoonlijk karakter. De fysiotherapeuten zitten in het-zelfde gebouw. Daardoor worden eventuele klachten snel en effectief verholpen.

Ze bundelen hun krachten en trekken samen op in hun missie om meer ondernemers te laten bewegen. “Vooral voor ondernemers die nog nooit gesport hebben, is de drempel om te gaan sporten hoog”, zegt Inge Geelen, eigenaresse van Beweegstudio Leef!. “Dat is begrijpelijk, omdat ze vaak niet weten waar ze moeten beginnen. In dat geval kan personal training een zeer goede start zijn. Dat is precies afgestemd op de persoon.”

Probeer een gratis proefles bij Beweegstudio Leef! en Gruijthuijsen Fysiofitness

NAAM Petra Neele FUNCTIE Fitnessinstructrice bij Gruijthuijsen Fysiofitness en coach bij Nico Neele Health Management GEBOREN OP 4 april 1962 in Nederweert WOONT IN Weert GETROUWD MET Nico MOEDER VAN Laura, Rinske en Sarah VRIJE TIJD Sporten, skiën en leuke dingen doen met de familie

Sportende ondernemers

Het gaat er vooral om de lat niet meteen te hoog te leggen. “We willen mensen succes laten voelen, want daardoor krijgen ze vertrouwen en gaan ze resultaten boeken”, zegt Petra Neele, fitnessinstructrice bij Gruijthuijsen Fysiofitness. Ze is ook werkzaam als coach bij Nico Neele Health Management en begeleidt óók vanuit die rol ondernemers. “Regelmatig sporten is noodzakelijk om onder druk effectief en met plezier te kunnen werken. Ondernemers worden vaak geleefd, ze vergeten tijd te nemen voor zichzelf. Daarom adviseren wij om minstens één vast moment in te roosteren om te sporten.”

Stress en rug-, nek- en schouderklachten komen regelmatig voor. Zeker als je veel tijd door-brengt in de auto of op kantoor. Daarnaast maken een Bourgondische levensstijl en vele netwerkborrels het moeilijk buikvet onder controle te houden, hetgeen uiteraard niet ten goede komt aan de gezondheid.

NAAM Inge Geelen FUNCTIE Eigenaresse Beweegstudio Leef! GEBOREN OP 8 februari 1973 in Weert WOONT IN Weert GETROUWD MET Bart MOEDER VAN Do VRIJE TIJD Genieten met mijn gezin en mezelf sportief uitdagen

Intake

Bij fysiofitness wordt altijd eerst gestart met een intake door een fysiotherapeut. “We brengen de fysieke gesteldheid in kaart”, zegt eigenaar en fysiotherapeut Mathijs Gruijthuijsen. “In de screening die plaats-vindt bekijken we eventuele klachten en andere zaken zoals mogelijk medicijngebruik. We zijn ook in staat om mensen te helpen met oncologische klachten, suikerziekte, artrose, COPD en coronaire aandoeningen. Daar hebben we gespecialiseerde therapeuten voor.”

Aan de hand van de screening wordt een persoonlijk trainingsprogramma samen-gesteld. Na zes weken volgt een evaluatie. “Je krijgt een overzicht van je gewicht, long-inhoud, bloeddruk en dergelijke. Na drie maanden herhalen we de evaluatie. Daardoor krijg je een compleet beeld van de vorderingen.”

Trainingen

De combinatie van fysiofitness en Beweeg-studio Leef! in één gebouw biedt veel mogelijkheden om te bewegen. Op de begane grond is een fitnessruimte met apparaten. Daar begeleiden Petra en Mathijs de sporters. Dezelfde kleinschalige opzet is te vinden bij Beweegstudio Leef! op de eerste verdieping. “Ik bied groepslessen en personal training aan”, zegt Inge. “Denk aan yoga, circuit, pilates, spinning, spinning gecombineerd met pilates. Verschillende deelnemers combineren het fysiofitness met een of meerdere groepslessen. Ik bespreek het met Mathijs of Inge als een sporter ergens last van heeft. Dan houd ik daar rekening mee tijdens de groepslessen. Omdat we bij Leef! met kleine groepen werken, kunnen we tijdens de lessen persoonlijk coachen. Waar nodig worden oefeningen aangepast.”

Ook geeft Inge personal training. “Dat heeft lange tijd het imago van luxe gehad. Onterecht, want personal training is er voor iedereen die individueel en intensief begeleid wil worden. Zeker voor mensen die vanuit niets beginnen, is het uitermate geschikt.” Petra vult aan: “Mensen ervaren de kleinschaligheid van onze accommodatie als zeer prettig. Sporters weten wie je bent en fysiotherapeuten zijn altijd dichtbij.”

Gruijthuijsen Fysiofitness
Fysiofitness is een verlengstuk van fysiotherapie, maar is er ook voor mensen die hun conditie op peil willen krijgen en houden, zowel individueel als in groepsverband. Petra Neele en Mathijs Gruijthuijsen zijn gespecialiseerd binnen de praktijk en begeleiden de deelnemers intensief bij het sporten. De kracht is combinatie van fysiotherapie en beweging. Het resultaat van fysiotherapeutische behandelingen kan namelijk worden bevorderd met gerichte oefeningen. Fysiofitness is erop gericht de oefeningen optimaal uit te voeren: in een fitnessruimte, onder begeleiding van professionals. De eerste afspraken zijn 1-op-1. Stapje voor stapje wordt alles uitgelegd: van het instellen van de apparaten tot het correct uitvoeren van de oefeningen. Daarna is iedereen vrij om te sporten, maar is er altijd iemand in de buurt. De opzet is mogelijk omdat de groepsomvang beperkt is tot 15 sporters tegelijk.

Beweegstudio Leef!
Met meer dan 20 jaar ervaring in de fitnessbranche besloot Inge Geelen om in 2014 haar eigen Beweegstudio Leef! te openen. Door de kleinschalige opzet van de studio ontstaat er een gemoedelijke sfeer en is er volop ruimte voor deskundige en persoonlijke coaching. Ze geeft samen met 2 collega instructeurs groepslessen. De keuze van groepslessen is gevarieerd: pilates, spinning, yoga, een pittige tabata-training, core power circuits en een combi-les van spinning & pilates. Tevens is Inge personal trainer en begeleidt ze mensen op gebied van voeding middels sportvasten en detox-trajecten. Wil je graag een persoonlijke stok achter de deur en wil je individueel begeleid worden? Dan is personal training de oplossing. In dat geval wordt tijdens een eerste intake samen met de sporters de doelen en wensen in kaart gebracht: afvallen, kracht opbouwen of gewoon lekker fit worden en blijven. Dan wordt er ook een beweeganalyse en indien gewenst een voedingsanalyse gedaan. Daaruit volgt een advies.

© Zakenblad / Wesley Hegge

Vorig artikelHet oudste café van de stad weer open met Weert kermis
Volgend artikelSJG Weert intensiveert samenwerking met zorgpartners in de regio