Opening watervelden Hockey Vereniging Weert

Watervelden HV Weert

WEERT – Op het terrein van de hockeyvereniging Weert (H.V.W.) worden zondag 14 oktober om 14.30 uur de twee nieuwe water kunstgrasvelden geopend door wethouder Tessa Geelen. Geelen, zelf in het verleden ook hockeyspeelster bij HVW, opent de nieuwe velden tussen de wedstrijden van vaandelteams dames en heren 1.

De afgelopen weken is er door aannemer en vereniging hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe velden. De 2 nieuwe watervelden zijn inmiddels volop in gebruik en we mogen nu al concluderen dat er 2 fantastische matten zijn gerealiseerd met zeer goede speleigenschappen. Deze speleigenschappen zijn zeer bepalend om op hoger niveau mee te kunnen. De twee speelmatten zijn groen met het blauw van de clubkleuren aan de zijkant.

De velden zijn bovendien voorzien van nieuwe goals, nieuwe en ruimere dug-outs, een stevigere afrastering en een camerasysteem waarmee niet alleen opnamen van wedstrijden kunnen worden gemaakt en geanalyseerd maar die ook worden ingezet om het terrein te beveiligen.

De hockeyaccommodatie is bovendien uitgebreid met een zogenoemd Skills Park waar stickvaardigheid kan worden geoefend en waar nieuwe 3D-technieken kunnen worden getraind. Ook kan er gewerkt worden aan andere bewegingsvormen zoals looptraining, val- en tuimeltraining en krachttraining. Door de komst van al deze faciliteiten is de hockeyvereniging weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst.

HV Weert bestaat dit jaar 80 jaar en viert dat op 20 oktober met onder meer een groot toernooi tussen leden onderling en een feest. De club telt ruim 800 leden onder wie 600 jeugdleden en is daarmee een van de grootste sportclubs van Weert. De accommodatie van de hockeyclub is gevestigd aan de Parklaan 1, vlakbij de atletiekbaan en Het College. Behalve de twee nieuwe velden heeft de accommodatie nog een derde kunstgrasveld.

Foto’s: Bas Pluijmen