Werken aan een natuurlijk en afwisselend Laurabos

Wensbeeld Laurabossen Weert | foto: Natuurmonumenten

WEERT – Begin oktober start de aannemer met boswerkzaamheden in de Laurabossen bij Weert. Het verwijderen van bestaande bomen en het aanplanten van nieuwe loofbomen is de eerste stap van de gedaanteverandering die Natuurmonumenten beoogt voor de Laurabossen.

De komende vijf jaar gaan verschillende maatregelen zorgen voor meer afwisseling in dit bosgebied van het Kempen~Broek.

Meer variatie in plaats van strakke ordening
De Laurabossen bestaan uit naaldbomen die zijn aangeplant voor de mijnbouw. Bomen netjes op wallen in een rij. Bedoelt om keurig recht te groeien, geschikt om mijngangen te stutten. Het eentonige bos is voor veel planten- en diersoorten minder aantrekkelijk. Daarom wil Natuurmonumenten meer loofbomen aanplanten, open verbindingen maken en de grondwaterstand herstellen. Dit alles met als doel een afwisselend bos, aantrekkelijk voor flora en fauna en voor de recreanten uit Weert en omstreken.

Bos van de toekomst
Wil je weten hoe Natuurmonumenten het huidige bosbeeld wil veranderen naar een soortenrijk gebied kijk dan op: nm.nl/laurabos . Of vraag de digitale flyer aan per mail op [email protected]

Vorig artikelHardstenen plaquettes voor het Fatima Huis
Volgend artikelFelicitaties van paus voor jubilerende bisschop Wiertz