Langste eettafel in Kinrooi

KINROOI – Donderdag 27 september 2018 schuiven 227 senioren samen aan de Langste eettafel tijdens het dorpsrestaurant voor senioren. Verbondenheid in je buurt is dit jaar het thema van de Week van de Verbondenheid samen tegen eenzaamheid. Met het project Buurtgezellen is dat alvast geen onbekend thema in Kinrooi.

OCMW-voorzitter en schepen van welzijn Anita Meerten: Het dorpsrestaurant voor senioren behoeft geen verdere voorstelling meer. Iedere donderdag afwisselend in een andere dorpskern tafelen gemiddeld 70 senioren – minimum leeftijd 60 jaar – samen voor een heerlijk menu aan de betaalbare prijs van 7,50 euro. Nu donderdag maken we er uitzonderlijk zelfs vier gangen van: een feestelijke salade met zalm belle-vue, tomatencrème met balletjes, varkenshaasje champignonsaus, bloemkool met kaassaus en kroketten en als dessert nog een sabayon met kersen. Dit is naar aanleiding van de speciale editie van het dorpsrestaurant dat we organiseren tijdens de Week van de verbondheid samen tegen eenzaamheid.

Burgemeester Jo Brouns: Het thema in 2018 is Verbondenheid in je Buurt. Dankzij het project Buurtgezellen Kinrooi, verbind(t) je weten we maar al te goed wat dat inhoudt. Een aantal vrijwilligers is sterk geëngageerd bezig met het ondersteunen van mensen – vaak buren – die het nodig hebben. Dat kan zijn voor gewoon een babbeltje, een noodgeval of een kleine zorgtaak. Gezien de steeds toenemende vergrijzing van de bevolking, is de vermaatschappelijk van de zorg een thema waar we veel aandacht aan moeten schenken. Het is dan ook een goede zaak dat we het bezoekersteam van ons Buurtgezellen-project mee aan tafel kunnen uitnodigen deze keer. Daarnaast zijn ook nog 23 bewoners van het woonzorgcentrum met hun begeleiders van de partij. De inschrijvingen voor de Langste eettafel werden gisteren afgesloten met maar liefst 227 deelnemers.

OCMW-voorzitter en schepen van welzijn Anita Meerten: Tot slot vermelden we nog even dat de Week van verbondenheid vanaf 2019 naar het voorjaar zal verschuiven. Dit werd zo beslist door de verschillende organisaties die de datum goedkeuren. De Week van de verbondenheid zal steeds van start gaan op de laatste vrijdag van de maand mei en loopt tot de zondag erna. Dit betekent dat de Langste eettafel in 2019 zal plaatsvinden op 6 juni in GC De Stegel.

Tijdens de Langste eettafel zal er ook een demo van elektronisch stemmen georganiseerd worden in GC De Stegel. Iedereen is dan tussen 11u30 en 14u30 welkom om de nieuwe manier van stemmen eens te oefenen