Hardstenen plaquettes voor het Fatima Huis

Op donderdag 20 september 2018 is het Fatima Huis verrijkt met een aantal prachtige hardstenen plaquettes.

Frater Leo Disch, een autodidactisch kunstenaar, heeft in samenwerking met het Fatima Huis prachtige ontwerpen gemaakt en uitgewerkt in zijn atelier/steenhouwerij De vier Gekroonden in Vaals. Meer info over het werk van Frater Leo.

Doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955. Architect was Pierre Weegels.

Aannemer P.M. Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer, houtsnijkunst en keramiek van Cor van Geleuken, glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, schilderijen van Gard van Wegberg en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd is. In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst. In 2016 is het Fatima Huis met o.a. subsidie van de Provincie Limburg volledig gerestaureerd.”

Vorig artikelGeslaagd maar nat Cultureel Lint in Weert
Volgend artikelWerken aan een natuurlijk en afwisselend Laurabos