Stichting OntspanWater vestigt zich aan de Roermondseweg / Kessenichstraat

Art-impressie met de ingang aan de Kessenichstraat in Weert.

WEERT – Op woensdag 19 september 2018 hebben Stichting OntspanWater en verhuurster Ivonne Greijmans de huurovereenkomst op locatie ondertekend. Er is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om omwonenden uit te nodigen voor een nadere kennismaking. Het betreft het pand aan de Roermondseweg 83b te Weert. De ingang zal gesitueerd worden aan de Kessenichstraat.

Stichting OntspanWater is hiermee weer een stap dichter bij de verwezenlijking van haar doel. Ontspannen achterover leunen is er nog niet bij. Om in het pand daadwerkelijk het beoogde bad te ontwikkelen, moet het pand onder meer bouwkundig worden aangepast. In dat kader zal er aan het eind van het jaar een bijeenkomst plaatsvinden waarbij Stichting OntspanWater haar plannen zal presenteren.

In 2013 is Stichting OntspanWater opgericht met als doel om een therapeutisch bad te realiseren. Het bad dient voor iedereen, dus ook voor minder validen, toegankelijk te zijn en dient een minimale watertemperatuur van 34°C te hebben. Een therapeutisch bad voor ontspanning, therapie en verlichting. Vanaf het moment van oprichting is Stichting OntspanWater druk doende geweest met het zoeken naar een geschikte locatie. Dat bleek een uitdaging op zich, maar mede dankzij de tomeloze inzet van Suzanne van Lierop, initiatiefneemster en voorzitter van Stichting OntspanWater, is er eindelijk een plek gevonden, namelijk het pand aan de Roermondseweg 83b te Weert.  

 Het aanpassen van het pand aan het doel van de stichting gaat vanzelfsprekend gepaard met hoge kosten. Stichting OntspanWater kan in financieel opzicht dan ook alle hulp en steun gebruiken. Donaties (geldelijk of in natura) zijn op dit moment meer dan wenselijk. Voor informatie over Stichting OntspanWater en de mogelijkheid om te doneren, kunt u terecht op de website www.ontspanwater.nl.

Vorig artikelMKB-Limburg voorzitter Monique Princen: Het mkb wordt gehoord, maar we zijn er nog niet!
Volgend artikelKlassiek meets pop in Franciscus Huis Weert