Gemeente Weert en Nederweert traag met beantwoorden e-mail

WEERT | NEDERWEERT – Van de 380 gemeenten in Nederland slagen 143 (38 procent) er niet in e-mail van burgers op tijd te beantwoorden. Dit blijkt uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten 2018 van Wij Verdienen Beter. In het onderzoek werd van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord ontvangen.

Aan het begin van de onderzoeksperiode van 4 maanden ontvingen alle gemeenten per e-mail (of webformulier) eenzelfde vraag. Gemeenten die na een maand nog niet hadden geantwoord (74 gemeenten) ontvingen dezelfde e-mail nogmaals. Aan het einde van de onderzoeksperiode van 4 maanden was van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord.

Desgevraagd is de reactie van de gemeente Weert: ‘De gemeente streeft ernaar e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden. Zeker vragen zoals in dit onderzoek (vraag naar de begroting), kunnen we doorgaans snel afhandelen, binnen 1 of 2 werkdagen. Deze specifieke mail (van mei jl.) is binnen 4 werkdagen beantwoord. Waarom dit niet eerder is gebeurd, is helaas niet meer na te gaan. Wel gaan we naar aanleiding van dit onderzoek intern bekijken of we de registratie van inkomende post en e-mail anders moeten doen, zodat de reactiesnelheid mogelijk verbeterd kan worden.’

Vorig artikelBijzondere samenwerking turnvereniging Jan van Weert en RICK
Volgend artikelMKB-Limburg voorzitter Monique Princen: Het mkb wordt gehoord, maar we zijn er nog niet!