LPM Development uit Weert ontwikkelde winnend plan in Eindhoven

Buurtschap Waldschap bevat in totaal 48 woningen met het landschap als uitgangspunt

EINDHOVEN | WEERT – De in Weert gevestigde projectontwikkelaar LPM Development wint met duurzaam plan voor de bouw van 48 bijzondere woningen in ‘Buurtschap Waldschap’ in de gemeente Eindhoven. Het project ‘Wonen in een beeldentuin’ krijgt daarmee verder vorm.

De jury was vooral te spreken over de sterke integratie tussen landschap, stedenbouw en architectuur. Daarnaast is het een bijzonder duurzaam plan. ‘Het plan overtuigt op alle aspecten en heeft een unieke uitstraling’, aldus de jury. LPM Development uit Weert mag nu een van de drie percelen aankopen in Bosrijk, Meerhoven, en daar hun plannen gaan realiseren.

Bosrijk volop in ontwikkeling
Bosrijk is volop in ontwikkeling. Daarbij spelen duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur een belangrijke rol. Het bestaande landschap is uitgangspunt voor de bouwontwikkeling. Het wonen in het landschap wordt vormgegeven als ‘beelden in een beeldentuin’. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk. De woningen worden gebouwd in het gebied waar ook de 3D betongeprinte woningen komen. De ontwikkelaars gaan hun plannen nu verder uitwerken. Naar verwachting wordt in 2019 gestart met de bouwwerkzaamheden.

Buurtschap Waldschap van LPM Development B.V.
Buurtschap Waldschap bevat in totaal 48 woningen met het landschap als uitgangspunt. Landschap en wonen vloeien naadloos in elkaar over. Het plan bestaat uit vier clusters van woningen met doorzichten en toegangen naar het landschap, dat een openbaar karakter heeft. Parkeren wordt uit het zicht, half verdiept tussen de woningen, aangelegd waardoor een hoogteverschil ontstaat tussen het dek en het landschap. Van dit hoogteverschil wordt gebruikgemaakt in de woningen die daardoor extra hoge woonruimtes krijgen. Er worden alleen circulaire bouwmaterialen gebruikt en de huizen zijn volledig zelfvoorzienend. De houten woningen hebben geïntegreerde zonweringen. Afhankelijk van de ligging zijn de daken voorzien van zonnepanelen of sedum.

Geïnteresseerden kunnen kijken op eindhoven.nl/bosrijk. Daar staat, naast de drie plannen, informatie over waar zij zich kunnen melden.

De winnende plannen vielen niet alleen in de smaak bij de jury, maar ook bij veel van de bewoners die advies konden uitbrengen over de plannen.

Geïnteresseerden kunnen kijken op eindhoven.nl/bosrijk. Daar staat, naast de drie plannen, informatie over waar zij zich kunnen melden.

Vorig artikelOfficiële start jubileumjaar Philips van Horne sg met grote reünie
Volgend artikelZondag 28 oktober Antje Festival in Weert