Eerste lustrum Roeivereniging Weert

WEERT –  Roeivereniging Weert bestaat vijf jaar! Alle (oud)leden zijn op zondag 16 september van harte welkom om dit jubileum te vieren. Naar aanleiding van een artikel in de Limburger in februari 2013 vonden drie oud-roeiers uit Weert elkaar.

Zij hadden een droom: een eigen roeivereniging aan de ZuidWillemsvaart in Weert. Met geleende boten werden twee roei-demonstraties gehouden. De groep met enthousiastelingen groeide en de oprichtingsvergadering werd gepland. Sinds de officiële oprichting op 16 september 2013 maakte de vereniging een flinke groei door. Met dank aan enthousiaste leden en met alleen eigen middelen werd aan de Industriekade, nabij Sluis 16, een mooi onderkomen gebouwd met onder meer een botenloods, instructieruimte, werkplaats en kleedkamers.

Inmiddels beschikt de vereniging over een gevarieerde vloot, zo’n 40 actieve roeiers en wordt op diverse dagen in de week geroeid op het water. Na 5 jaar kan geconcludeerd worden dat RV Weert haar plaats heeft verdiend in het Weerter sportlandschap.

De vereniging heeft alle (oud)leden, hun partners en kinderen uitgenodigd om op zondag
16 september het eerste lustrum van RV Weert uitgebreid te vieren. Rond het verenigingsgebouw en vanzelfsprekend op het water staan gezellige activiteiten op het programma. Vanaf 10.00 uur kan er worden geroeid. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er een officieel moment waarbij wordt teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar en wordt vooruitgekeken op de ontwikkelingen. Vervolgens heft het bestuur samen met de
aanwezigen het glas op het jubileum. De feestmiddag wordt voortgezet met een BBQ. Ook enthousiast om een keer te roeien? Geen probleem, kijk even op de website of kom op zondagmorgen naar onze locatie aan de Industriekade 50. Elk voorjaar start een nieuwe instructiegroep.