Choral Evensong in de Paterskerk

Foto: WeertdeGekste.nl | Theo van de Winkel

WEERT – Op donderdag 4 oktober a.s. wordt om 19.00 uur Sint Franciscus leven herdacht en gevierd in een Choral Evensong, die gezongen wordt door de Capella Sine Vinculis o.l.v. de in Weert woonachtige dirigente Bea van der Kaaij.

Gardiaan Gerard Heesterbeek ofm zal voorganger zijn in deze dienst en Christian Drost zal het orgel bespelen.

Het koor zal muziek van Mendelssohn, Tomkins, Pelham Humfrey en Wesley laten horen. Er zijn ook nog een aantal gezangen die door alle aanwezigen gezongen zullen worden, waaronder het beroemde Zonnelied van St Franciscus, maar ook liederen van Iona.

Het beloofd een mooie dienst te worden en na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn (of iets anders).

De Paterskerk vindt u aan Biest 43 in Weert.