Hubert Janssen koning Schutterij St. Sebastianus Laar

LAAR | WEERT – Hubert Janssen heeft zich tot koning 2019 geschoten. Het 82e schot was trefzeker om de vogel naar beneden te schieten. Hij zal samen met Simone Janssen het koningspaar vormen.

Bij de jeugd was Sophie van Gent met het 19e schot voor het 2e opeenvolgend jaar de winnaar en is jeugdkoning 2019. De Dorpskoningin is Chantal ven Gent. Met het 19e schot haalde zij de kleine vogel naar beneden.

Voorafgaand aan het koningschieten werden 6 jubilarissen gehuldigd. Femke Stals en Frank van den Boogaert zijn 12 1/2 jaar lid; Toos Claessens – Driessens 25 jaar; Harrie Houben 40 jaar en Guul Rademakers 60 jaar. De medailles werden namens de OLS federatie uitgereikt door de voorzitter van de bond EMM Theo Looijmans.

Twan Korten, in juli plotseling overleden, werd postuum gehuldigd voor zijn 60 jaar lidmaatschap. Twan Korten (1938-2018) was 60 jaar lid van Schutterij St. Sebastianus Laar hij was jarenlang bestuurslid, buksmeester, verkoper van donateurkaarten en optekenaar. Nog wekelijks onderhield hij de tuin bij Hout bempt en pinde hij de harken op. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. In 2017 is hij hiervoor geïnstalleerd als Schutbroeder in de Edele Eed-broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Op zaterdag 07 juli werd met schutterseer afscheid genomen van Twan in het crematorium Midden-Limburg in Baexem.

Twan Korten
Vorig artikelOpen dag kloosterslot de Achelse Kluis Hamont-Achel
Volgend artikelOproep burgemeester Jos Heijmans; Kinderpardon!