Nieuwe ambassadeur Rob Ruijgh: “Een veilige wieleromgeving op ’t Maasveld in Leudal, hoe gaaf zou dat zijn!”

LEUDAL – Recent is de Limburgse Rob Ruijgh met zijn enthousiasme toegevoegd aan de lijst met ambassadeurs voor de Veilige Wieleromgeving Leudal op ‘t Maasveld. De huidig wegkapitein bij het Belgische Tarteletto-Isorex Cycling Team geeft als eerste reactie op de plannen op ’t Maasveld: “Toen mij gevraagd werd of ik bereid was een steentje bij te dragen een veilige wieleromgeving in Leudal te helpen realiseren heb ik geen moment getwijfeld… 

De toenemende drukte, de tijdsnood onder de mensen en de daaraan gekoppelde verkeersagressie zijn de giftige cocktail voor iedere sportende fietser of wielrenner in de breedste zin van het woord. Door naast Sittard ook een veilige wieleromgeving in het midden van onze mooie provincie te realiseren helpen wij enerzijds de inmiddels actieve wielerclubs. Anderzijds stimuleren we eveneens de groei hiervan… Door de zichtbaarheid van deze wieleromgeving triggeren we zowel jong als oud met bewustwording van het lichaam om actief aan sport te gaan doen. Ook helpen we de ambitieuze sporters met het realiseren van hun doel. De wielersport is nog altijd een enorm groeiende sector en feit is: Wielrennen is Limburg en Limburg is wielrennen, in Midden-Limburg hoort een veilige wieleromgeving thuis!” Uniek voor Limburg én zelfs voor Nederland.”

Wil je meer weten over de Veilige Wieleromgeving Leudal? Over de ambities lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal. Over de meerwaarde regionaal én lokaal. Over de ambassadeurs waaronder naast Rob Ruijgh ook Bart Brentjes, Frans Maassen, Bas Peters en Roy Curvers. Over het ontwerp, de programmering en de partners. Mail dan naar [email protected] We mailen je het rapport graag.

Fotograaf: Ramon Vroemen

Vorig artikelKerkklokken in Ospel
Volgend artikelMarlieke Coenen uit Weert gaat naar Kenia