Bezoek de Korenbloem tijdens Open Monumentendagen

OSPEL – Molen de Korenbloem in Ospel is op za 8 en zo 9 september geopend (in het kader van de open monumentendagen) voor het publiek van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt dan de molen bezoeken die dan ook in werking is.

Tevens is de molenwinkel geopend. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen. Op bestelling: Cadeau-pakket om een ambachtelijk brood te bakken!

Er zijn rondleidingen met een toelichting op het functioneren van de molen. Expositie. Tevens is er op beide dagen een expositie van de schilderes Ingrid de Rooij-Swillens uit Melick. Sinds haar jeugd is ze in de weer met tekenen en schilderen. In 1992 begonnen
met schilderen bij de toenmalige vrije academie in Roermond. Schilderen is haar grootste passie. Haar schilderijen bestaan voornamelijk uit vrouwenfiguren, zowel abstract als figuratief.

Kleur en beweging staan centraal in haar werk. Het werk ontstaat uit een vulkanische explosie van creatieve energie, waarna bij stabilisatie hiervan, een unieke harmonisatie van deze hyperactiviteit en emotie op het doek plaats vindt, kenmerkend voor haar stijl.  (www.artcornerinternational.com) Ingrid exposeert van 11 aug. t/m 14 okt. op de molen.

Voor meer informatie zie ook de website van de molen; http://dekorenbloemospel.jimdo.com

Kijk ook op www.openmonumentendag.nl

Overige activiteiten 2018
Za 6 en zo 7 okt Limburgse molendagen
Opening molen; iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur
Rondleidingen; Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk,
maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel; Tel nr 0495-633079 of mob nr 06-
30457014.

Vorig artikelWaterstoring in Ospel
Volgend artikelKerkklokken in Ospel