NS Hartje stad: Stap eens uit in Weert!

WEERT – In de afgelopen week was er een cameraploeg in Weert om opnames te maken voor ‘NS Hartje stad’ een programma voor het NS YouTube kanaal.

Stap eens uit in Weert! Voor een Kwakboks of natuurlijk: vlaai. Die kun je helaas niet meer krijgen van de wereldberoemde Antje van de Staasie (Weerts voor Station), maar het is wel verplicht om er een te eten als je in Weert bent. Volgens Bart tenminste, Weertenaar in hart en nieren. Zijn familie woont al sinds 1750 onafgebroken in het Limburgse dorp met een stads karakter, dus hij is de aangewezen persoon om je te vertellen welke twee dingen een Kwakboks is en waarom, volgens de inwoners van Weert, ‘Nederland bestaat omdat er een Weertenaar onthoofd is’.

Vorig artikelDe historie van de stad Weert komt tot leven!
Volgend artikelDame gewond na botsing tegen boom in Nederweert