Weer goud voor Reddingsbrigade Weert

WEERT | NOORDWIJK – In een zonovergoten Noordwijk aan Zee vonden afgelopen weekend de Open Nederlandse Kampioenschappen Ocean plaats van de Nederlandse Reddingsbrigade.

De kampioenschappen bestaan uit diverse onderdelen. De onderdelen vinden plaats op , in en rond het water. RB Weert nam ook deel aan deze wedstrijden. En niet zonder succes.

Op zaterdag was het meteen raak voor juniorzwemster Danique Klomp. Zij kwam in het internationale veld als eerste uit het water bij de Surfrace en mag zich komende jaar Nederlands Kampioen noemen. De surfrace is een zwemonderdeel in open water waarbij de zwemsters een parcours  van 400 meter afleggen op zee.

Dit geweldige resultaat is een goede voorbereiding voor Danique voor het EK in Ierland van 10 -16 september 2018 ,  waar zij samen met het Nederlands Junioren team zal deelnemen. Na al een aantal goede resultaten op zaterdag. Was het op zondag ook raak voor de master van Weert Timo Tabak. Hij behaalde op de skirace een mooie derde plaats. Tevreden kunnen de zwemmers van RB WEERT terugkijken op een succesvol Open Nederlands Kampioenschap.

Volgende week komen de aspiranten van RB Weert in actie op hun NK Ocean dat plaatsvindt op de Reeuwijkse Plassen.

Vorig artikelKinrooi start verkoop bouwkavels (120 euro m2) in Molenbeersel
Volgend artikelExcursie 22 september Architectuurlijk Weert