Infoavond coöperatief zonnepark Altweerterheide

ALTWEERTERHEIDE – WeertEnergie houdt op maandagavond 10 september een informatiebijeenkomst over het eerste coöperatief zonnepark op Altweerterheide. Tijdens de avond vertelt projectleider Gerard te Boekhorst over het burgerinitiatief, de vergunningaanvraag en het vervolgtraject. Ook gaat hij in op de keuze om een deel van de zonnepanelen op daken te leggen en een deel op het niet in gebruik zijnde terrein naast het sportpark Op den Das in Altweerterheide. Aan het eind van de avond kunnen mensen zich trouwens nog opgegeven om mee te doen met het zonnepark.

Zes duizend zonnepanelen
In de zomermaanden is WeertEnergie gestart met de aanleg van het eerste collectief zonnepark op Altweerterheide. Eind juli zijn er 860 zonnepanelen neergelegd op het dak van een schuur van de familie Thissen aan de Bocholterweg in Altweerterheide. In november volgen er nog eens 1640 panelen op de daken van de overige kippenschuren. Verder komen er op de grond naast het sportpark Op den Das in Altweerterheide nog panelen te staan. In totaal gaat het om circa zes duizend zonnepanelen die stroom opleveren voor ongeveer vijfhonderd huishoudens.

Lokaal opgewekte groene stroom
Belangstellenden kunnen nog steeds zonnepanelen ‘leasen’ van het zonnepark. Deelname is vooral interessant voor mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen leggen, maar wel een bijdrage willen leveren aan de klimaatsverandering en het belangrijk vinden dat groene stroom lokaal wordt opgewekt. Wie nu instapt voor een deelneming van 1.990 euro voor 1.000 kWh, krijgt de komende 15 jaar een vergoeding voor zijn stroomkosten en betaalt geen energiebelasting over 1.000 kWh. Tevens bent je automatisch vijftien jaar lang lid van de coöperatie WeertEnergie en kun je meebeslissen over hoe de energieopbrengst wordt verdeeld. Het is de bedoeling dat een belangrijk deel van de opbrengst ten goede komt aan duurzame en sociaal maatschappelijke projecten in de regio Weert. Een kleine rekensom: een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3000-4000 kWh per jaar aan stroom nodig. Wil je bijvoorbeeld voor 3000 kWh participeren in het zonnepark dan leg je voor driemaal 1000 kWh eenmalig het bedrag van 5970 euro in.

Wil je meer weten over het eerste coöperatief zonnepark van WeertEnergie of wil je lokaal opgewekte groene stroom afnemen? Kom naar de bijeenkomst op maandag 10 september om 19.30 uur in de basisschool St. Jozef aan de Herenvennenweg 2 in Altweerterheide. Graag van tevoren aanmelden via [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.weertenergie.nl.

Vorig artikelNieuw welkomstpakket uitgereikt in Ospel
Volgend artikelBaexem kermis op het Kerkplein van 21 t/m 25 september