Elfde Trappistenwandeling in Belgische Hamont

Trappisten wandelroute in Hamont (B)

HAMONT – Goed nieuws voor wie Hamont-Achel graag te voet ontdekt. Vanaf gisteren is ons stadje namelijk geen 10, maar 11 trappistenwandelingen rijk. In de voormiddag werd ‘Tre Fontane’, een nieuwe route gelegen in het wandelbos aan de visvijvers van De Walvissers op ’t Lo, officieel geopend. En die wandeling heeft ook voor de jongste wandelfanaten wat leuks in petto.

“Al vanaf 2011 pakken we in Hamont-Achel uit met een uniek wandelnetwerk, namelijk de trappistenwandelroutes”, vertelt schepen van Toerisme Ben Schuurmans. “Het concept is simpel: voor elk trappistenbier dat gebrouwen wordt, vind je in ons stadje een gelijknamige wandelroute. Elf om precies te zijn, gezien er de dag van vandaag wereldwijd maar elf abdijen zijn waarvan de bieren het exclusieve, internationale ‘Authentic Trappist Product’ mogen dragen. Eind 2011 werden de eerste zeven routes – onze eigen trots: Achel en daarnaast nog Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren – boven het doopvont gehouden. In 2015 kwamen daar Engelszell, Spencer en Zundert bij.  Tre Fontane maakt het rijtje nu compleet. Alle trappistenwandelroutes zijn bewegwijzerd en doorkruisen zowel het groene Achel als het stedelijke Hamont.”

Kindvriendelijke wandelroute
De nieuwe trappistenwandeling is vernoemd naar de gelijknamige Abdij Tre Fontane in Rome. Daar wordt sinds mei 2015 een eigen trappistenbier gebouwd. De route start in de bosrijke omgeving aan de visvijver op ‘t Lo en kronkelt zo’n 3 km door het bosarboretum. Daarnaast is het ook een kindvriendelijke wandeling waarbij verschillende speelelementen werden opgesteld langs de route. De wandeling werd uitgewerkt door Gerard Van Asten, die ook al het merendeel van de andere trappistenwandelroutes voor zijn rekening nam.

Benieuwd naar alle wandelroutes – en de andere recreatiemogelijkheden – in Hamont-Achel? Neem dan een kijkje op www.toerisme-hamont-achel.be.

Vorig artikel7e editie Rotary Filmavond voor het goede doel
Volgend artikelLezing ‘Zorg voor elkaar’