Stichting de Aldenborgh krijgt Prijs van de Europese Burger 2018 uitgereikt

Europarlementariƫr Jeroen Lenaers (links) met dhr. Peter Korten (rechts)

WEERT – Geschied- en Oudheidkundige Kring De Aldenborgh uit Weert is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement. Op dinsdagavond werd de prijs uitgereikt aan de voorzitter van De Aldenborgh, de heer Peter Korten. De legpenning werd overhandigd door CDA-EuroparlementariĆ«r Jeroen Lenaers. De uitreiking vond plaats nabij het voormalig grenskantoor Ittervoort-Kessenich, net over de grens in BelgiĆ«.

De Aldenborgh ontvangt de prijs onder andere voor het onderzoek dat uitgevoerd wordt in samenwerking met de Belgische stichting Ā“Cultuurwerking SotteghemĀ“ naar de graven Van Horne en Van Egmont, die 450 jaar geleden werden onthoofd op de Grote Markt in Brussel.

Culturele evenementen
De samenwerkende stichtingen organiseren met andere organisaties in 2018 meer dan 100 culturele evenementen die in het teken van de twee graven staan en die de culturele en historische overeenkomsten in Europa benadrukken. Juist vanwege het grensoverschrijdende, culturele karakter, de historische relevantie voor Europa en de vrijwillige inzet van de stichtingen, is De Aldenborgh beloond met de Prijs van de Europese Burger.

Prijs van de Europese Burger
De Prijs van de Europese Burger is een medaille die ieder jaar wordt uitgereikt aan projecten, organisaties of burgers die zich inzetten voor de bevordering van wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers uit de Europese lidstaten.Ā De prijs is in 2008 ingesteld door het Europees Parlement .

Nomineren
Iedere Europarlementariƫr mag ƩƩn project, organisatie of burger nomineren voor de prijs. Uit alle nominaties worden de winnaars gekozen. Ieder jaar vallen tientallen projecten, organisaties of burgers in de prijzen.

Uitreiking
De winnaars van de Prijs van de Europese Burger krijgen hun medaille tijdens een ceremonie in hun eigen lidstaat uitgereikt. Daarnaast zijn alle winnaars uitgenodigd om in het najaar naar een plenaire vergadering van het Europees Parlement te komen om daar met elkaar en met Europarlementariƫrs te spreken.

Vorig artikelMilieuvriendelijke bekers tijdens Weert kermis
Volgend artikelSolar 2018 zonder noemenswaardige incidenten verlopen