Architect Piet Coenders (87) overleden

Piet Coenders in 2011 | Foto: Rotaryclub Weert - Riet Galesloot

WEERT – De Weerter architect Piet Coenders is afgelopen dinsdag op 87-jarige leeftijd onverwacht overleden. Coenders was vanaf de jaren ’50 als architect gezichtsbepalend voor Weert en omgeving.

Tijdens zijn lange werkzame leven heeft hij een keur aan gebouwen ontworpen; scholen, bedrijven, instellingen, kerkgebouwen, woningen en appartement-complexen. Het meest omstreden gebouw is ongetwijfeld het voormalige belastingkantoor, het latere UWV, aan de Emmasingel in Weert. Zijn ontwerpen hadden een geheel eigen herkenbare stijl van modernistische, strakke rechte doorlopende lijnen en vlakverdelingen en kennen allen een hoge mate van tijdloosheid.

Overzichtstentoonstelling
In 2011, bij zijn tachtigste verjaardag, waren zijn bouwwerken het thema voor de Weerter Architectuurprijs en heeft gemeentemuseum De Tienschuur een overzichtstentoonstelling aan zijn werk gewijd. Daarnaast was hij gedurende vele jaren lid van verschillende Welstandscommissies in diverse Limburgse gemeenten.

Maatschappelijk betrokken
Coenders was bovendien jarenlang jurylid voor de jaarlijkse Rogstaekersoptocht in Weert, was medeoprichter in 1965 van Rotaryclub Weert en dat was de reden dat hij bij het 45-jarige bestaan in 2011 hiervoor een Paul Harris Fellow onderscheiding ontving. In 2015 werd hij bij zijn 50-jarig lidmaatschap tot erelid benoemd. Coenders was daarnaast voorzitter van de Rotaryclub Weert in 1984-1985. Ook was hij lid van Heren Zeventien Weert en erelid van Sociëteit Amicitia.

Het afscheid van Piet Coenders vindt plaats a.s. zondag om 14.00 uur in crematorium Weerterland om 14.00 uur.

 

Vorig artikelBestemmingsplan Wertha Boulevard ter inzage, toekomst Wertha mouttoren nog ongewis
Volgend artikelHuis van Nicolaas vertrekt uit de binnenstad van Weert