Opbrengst stoppelbaard burgemeester Jos Heijmans naar het goede doel

Burgemeester Jos Heijmans | Foto: José van Vlijmen fotoatelier Nelly de Turck

WEERT – Het is een veelbesproken onderwerp: de stoppelbaard van burgemeester Jos Heijmans. Zijn baard gaat gepaard met een kreet zoals ‘Swiebertje-burgemeester’. Maar met diezelfde stoppelbaard probeert hij nu geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar alle kinderen met kanker behandeld worden en waar onderzoek wordt gedaan naar kanker.
Bij een minimale opbrengst van € 500,- laat de burgemeester op  4 september zijn baard afscheren.  

Jaren geleden riep Jos Heijmans: “Ik scheer mijn baard niet af. Alleen als er veel geld voor wordt geboden, voor het goede doel!”. En dat is precies wat nu staat te gebeuren. Een van de medewerkers van de gemeente heeft een zoontje met kanker, dat is Merijn Kessels. Hij wordt behandeld in het nieuwe ziekenhuis in Utrecht.

Burgemeester Heijmans: “Ik vind Maarten van der Weijden een held. Maar ik kan niet zo goed zwemmen, dus ik stel mijn baard ter beschikking”. Vanaf woensdag 22 augustus staat bij de Informatie- en servicebalie in het stadhuis een collectebus. Als daar binnen twee weken € 500,- in zit, scheert hij zijn baard af. Het geld dat in de collectebus gedoneerd wordt gaat naar het Prinses Máxima Centrum.

Doneren
De actie is vooral bedoeld voor medewerkers van de gemeente Weert, die geld inzamelen voor het goede doel en indirect een collega steunen waarvan zijn zoon in het Prinses Máxima Centrum wordt behandeld. Maar ook anderen kunnen doneren en zo de burgemeester bewegen zijn baard af te scheren! Via deze webpagina kan men een bijdrage doen: www.weert.nl/baard.
Burgemeester Heijmans: “Ik hoop dat we een mooi bedrag bij elkaar kunnen brengen, zowel van medewerkers van de gemeente als van buiten de gemeentelijke organisatie.”

Prinses Máxima Centrum
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In het centrum zijn de complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.
Vanaf nu is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één centrum in Nederland en worden alle kinderen in Utrecht behandeld.
Voor meer informatie, zie: www.prinsesmaximacentrum.nl.

Vorig artikelPolitie identificeert verdachte in zaak rond moord op Nicky Verstappen
Volgend artikelKraan voormalig Landbouwbelang mag niet terug worden geplaatst aan de Zuid-Willemsvaart