Europees Schutterstreffen 2018

LEUDAL – 17, 18 en 19 augustus- Drie dagen van verbroedering- Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Leudal. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is.

Video- Plechtige Eucharistieviering met investituur in de St Martinuskerk in Neer

Drie dagen Limburgs en Europees erfgoed in volle glorie

Zeshonderd schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden. Flonkerend koningszilver, statige uniformen, feestelijke koninginnen en kleurige vaandels. Trommelkorpsen en jachthoornblazers. Het traditionele Koningsvogelschieten om de Europese titel Koning der Koning.

Vendelzwaaien en kruisboogschieten. Demonstraties die een inkijkje geven in de tradities en de schutterscultuur. Het Europees Schutterstreffen 2018 is een spektakel dat je niet wilt missen! Het feestterrein dat centraal staat bij alle activiteiten ligt op een prachtige locatie aan de Maas, in Neer.

https://www.facebook.com/MLAnieuws/videos/309843649766348/

 

Het Koningsvogelschieten is op zaterdag 18 augustus, de grote optocht op zondag 19 augustus. Elke avond is er een gevarieerd feestprogramma met diverse artiesten in de grote feesttent.

Zoals bekend is schutterij St. Martinus Horn een van de organisatoren van het Europees Schutters Treffen 2018. Deze organiseert  dit samen met de volgende schutterijen:– Sint Sebastianus uit Neer,– Sint Severinus uit Grathem,– Sint Aldegundis uit Buggenum,– Sint Petrus uit Roggel.

www.est2018.nl

https://www.facebook.com/MLAnieuws/videos/1319640588165938/

 

Vorig artikel“Een veteraan vertelt” in Roermond over MH17
Volgend artikelOmloop van Valkenswaard sterk bezet