Toch grote kunstmanifestatie Biënnale in 2020 in Roermond

ROERMOND – Als de gemeenteraad van Roermond er volgende week mee akkoord gaat met 125.000 euro subsidie beschikbaar te stellen uit het potje ‘Vitale Stad’, dan vindt in 2020 waarschijnlijk de Biënnale plaats in de stad.

Dat meldt De Limburger. Eerder leek de Biënnale niet door te gaan, omdat de financiering niet rondkwam. Dat probleem wordt verholpen door uit het potje ‘Vitale Stad’ middelen beschikbaar te stellen. Bij alle projecten die daaruit worden betaald, treedt de provincie op als cofinancier. Dat betekent dat er 250.000 euro komt voor de kunstmanifestatie.

Biënnale
De kunstmanifestatie heet voorlopig Biënnale en moet zowel kunstkenners trekken als mensen voor wie kunst nog een onontdekte wereld is. Daarom komt er onder meer een lesprogramma voor scholen en worden de diverse wijken erbij betrokken. Zij kunnen met muziek, dans en andere optredens een plek krijgen in alle activiteiten rond en tijdens de Biënnale. Het evenement wordt zo breed mogelijk verspreid over diverse locaties, waarbij ook de Designer Outlet meedoet.

Vorig artikelUitslaande schuurbrand in Someren
Volgend artikelSymbolische eerste steen nieuwbouw zorgcentrum St. Martinus op 30 augustus