Vanavond; Limburg festival: Niemand wacht op je

WEERT – Vanavond is in de raadszaal van de gemeente Weert om 19.30 een bijzondere theaterproductie: Niemand wacht op je. Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.” naar Theodore Roosevelt.

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena; het gemeentehuis.

Woorden of daden?
Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek? In ‘Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

“Niemand wacht op je
Als je zelf de ring niet instapt
Dan zal iemand anders je plek innemen
En sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet”.

Na de voorstelling
Wij denken dat politici en burgers vaker hetzelfde nastreven dan dat ze van elkaar weten. Daarom organiseren we na afloop van elke voorstelling een nagesprek waarin burgers en politici elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten en spreken. Hierin gaan we o.a. in op vragen als: waar ligt ieders verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een betere samenleving? Is er voldoende speelruimte voor burgers om invloed uit te oefenen op de politiek en/of kunnen die mogelijkheden vergroot worden?

Theaterkrant
“In plaats van een schouwspel is Niemand wacht op je zelf een vorm van politiek (…) deze voorstelling gaat ons allemaal aan”★★★★

NRC Handelsblad
“Mooi verwoord idealisme in de raadzaal (…)waardevolle beschouwingen over de politiek” ★★★

Volkskrant
“…Jantje Akkermans, een van de leukste ondramatische toneelpersonages ooit” ★★★★

Trouw
“…mooie, soepele toneeltekst van Lot Vekemans (…) het personage Jantje is fantastisch…goud zijn haar beschouwingen over Giro 555, als ‘moderne aflaat om onze onmacht af te kopen’.” ★★★★

BRONLimburg festival
Vorig artikelAuto ramt het monumentale Waaggebouw in Weert
Volgend artikelHapjes Sapjes Tocht Stramproy