Kampeerwinkel Vrijbuiter (met filiaal in Roermond) failliet verklaard

Vrijbuiter in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – Vrijbuiter, met vier grote vestigingen in Roermond, Gouda, Zaandam en Roden, is failliet. De kampeerwinkel is volgens de curatoren ten onder gegaan aan een combinatie van te ambitieuze groeidoelstellingen, langjarige verplichtingen en tegenwind voor de detailhandel in het algemeen.

Dat meldt 1Limburg. Eerder kreeg Vrijbuiter uitstel van betaling.

De kampeerwinkel verkeert al langere tijd in financiële problemen. In 2014 stond Vrijbuiter ook op de rand van een bankroet.

Problemen
Daarna leek het even beter te gaan. Het bedrijf liet zich in 2016 positief uit voor de toekomstverwachtingen en er was weer sprake van een positief eigen vermogen. De problemen bleken echter groter dan verwacht.

Ontslag
Al het personeel is ontslag aangezegd, maar zij blijven voorlopig aan het werk om de kansen op een doorstart te vergroten. Alle winkels en de webshop blijven tot nader order open. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerde partijen gemeld.

Vorig artikelVerhoogde handhaving in natuurgebied De Looserplas
Volgend artikelWelkomstpakket voor nieuwe bewoners Ospel