Komend weekend Global – Tour d’Oospel 2018

OSPEL – Komend weekend is het weer zover, het eerste weekend van augustus vindt de zesde editie van Tour d’Oospel plaats. En dit jaar voor de eerste keer onder de nieuwe naam Global – Tour d’Oospel. Een naam die past bij onze nieuwe hoofdsponsor Global Food Group.  Hierbij het programma tijdens dit ‘Fieest en Fiets’ weekend in Ospel!

Vrijdag 3 augustus
Zoals jullie van ons gewend zijn start Global – Tour d’Oospel 2018 op vrijdagavond 3 augustus met een knallende feestavond. The Deejays zijn al vanaf de start van dit evenement een vaste waarde op het podium van Tour d’Oospel. Maar dit jaar zullen ze voor het eerst helemaal zelf de tent op de kop gaan zetten. Kortom, geen band maar een geweldig DJ-duo dat met behulp van jullie verzoekjes de zesde editie van dit evenement zal aftrappen.

Daarnaast zal tijdens deze feestavond in de tent ook de grote finale plaats vinden van de quiz NederWEET. NederWEET is de allereerste dorpskwis voor de hele gemeente Nederweert. Dus niet alleen voor mensen uit Nederweert, maar ook voor de mensen uit Schoor, Bookentj, Doospel, D’Indj of Leivere! De deelnemende teams gaan op zaterdag 21 juli aan de slag om een scala aan vragen en opdrachten te beantwoorden.

Op vrijdagavond vindt dus de grote finale plaats. In het Global Paviljoen op het Aerthijsplein worden na een zenuwslopend finale spel de winnaars bekend gemaakt. De winnaar krijgt een cheque met een riant geldbedrag die men mag overhandigen aan het uitgekozen goede doel waar het team voor gespeeld heeft.

Kortom, feest en spel worden tijdens deze avond leuk gecombineerd. Het beloofd een gezellige opening te worden van Global Tour d’Oospel 2018!

Zaterdag 4 augustus
De strijd tussen de teams gaat op zaterdag 4 augustus vrolijk verder! Dan is het de beurt aan de wielrenners van Ospel en omstreken. Je kunt je nog altijd aanmelden voor een van de wedstrijden via www.tourdoospel.nl/inschrijven

Het programma is grotendeels gelijk aan vorig jaar, bij deze zetten we het graag nog even voor jullie op een rij:

Dikke Banden Race
Een race voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. De deelnemende kinderen nemen het op hun eigen fiets op tegen leeftijdsgenoten en proberen als winnaar over de streep te komen!

ID Cycling Cup
Een race voor mensen met een verstandelijke beperking. Geniet van alle atmosfeer en probeer zo snel mogelijk de race te voltooien!

ODK Knock-out
In teams van 3 personen wordt het tegen elkaar opgenomen. Het team met de beste sprinttactiek zal prolongeren naar de volgende ronde! Bekijk deze race vanaf het Aerthijsplein waar je het beste zicht hebt op dit ware spektakelstuk van Global – Tour d’Oospel 2018.

ODK Tijdrit
Een strijd tegen de klok over 6km (3 rondes). In teams van maximaal 5 personen gaan de renners proberen zo snel mogelijk de afstand te overbruggen. De tijd van de 3e renner zal doorslaggevend zijn.

KNWU Criterium (Heren én Dames)
Naast deze races is het voor renners met een KNWU licentie ook mogelijk deel te nemen aan de KNWU Heren of de KNWU Dames race. Met deze races openen we het fietsprogramma en sluiten we ook Global – Tour d’Oospel 2018 weer af.

Ook voor de niet-quizzer en -wielrenner is genoeg te beleven in Ospel tijdens het eerste weekend van augustus. Supporters, jong en oud, kunnen genieten van een hapje en een drankje en genoeg ander leuks op het Aerthijsplein, waar het altijd gezellig vertoeven is. Bij het Aerthijsplein zal ook dit jaar weer gefinisht worden en aansluitend aan de wedstrijden de prijsuitreiking plaatsvinden. Kortom, voor gezelligheid en het beste zicht op de wedstrijden moet je op het plein zijn!

Na de wielerwedstrijden maken we er in de tent weer een groot feest van! De afgelopen jaren kwamen er verschillende, verrassende bands voorbij en ook dit jaar heeft de organisatie weer iets gaafs weten te strikken. Coverband EMPIRE, dé rock/pop-sensatie van Overrijssel, gaat ook het Limburgse Ospel op z’n kop zetten! De entree is gratis en iedereen is uitgenodigd om dit geweldige dorpsevenement ook in 2018 met een knaller af te sluiten.