Provincie overweegt gang naar rechter om Van der Valk-hotel tegen te houden

WEERT – Nadat Midden-Limburg Actueel vorige week het nieuws bekendmaakte dat de provincie bezwaar maakt tegen de komst van een Van der Valk-hotel in Weert, wordt nu duidelijk dat de provincie overweegt naar de rechter te stappen.

De provincie Limburg heeft felle kritiek op de hotelplannen langs de A2 in Weert. De provincie wil dat Weert geen vergunning verleent voor het hotel, maar wacht het antwoord van de gemeente af. “Als dat niet naar tevredenheid is, overwegen we naar de Raad van State (hoogste bestuursrechter van Nederlander) te stappen om de plannen tegen te houden”, stelt een woordvoerder van de provincie tegenover De Limburger.

Losse schroeven
De gemeente Weert startte een procedure voor een Van der Valk-hotel, met een bioscoop, zalen, restaurant en casino. De provincie is tegen het hotel omdat het zou indruisen tegen provinciale regels en niet voldoende onderbouwd zou zijn. Ook zou Weert verzuimd hebben wettelijk vooroverleg met de provincie te voeren.

De gemeente Weert onderkent dat Van der Valk een nadere onderbouwing moet aanleveren. Wethouder Wendy van Eijk (Ruimtelijke Ordening) gelooft echter in de uitspraken van de initiatiefnemer waarin hij aangeeft dat er voldoende behoefte en marktruimte is voor het hotel- en leisure plan. “Hierin word ik gesteund door verschillende Weerter én regionale ondernemers”, aldus Van Eijk.

Vorig artikelSmeulende bermbrand na lang zoeken gevonden door brandweer
Volgend artikelMidden-Limburg wil 200.000 euro van provincie voor werkproject