Hoeveel tijd krijgt Nobis om in Nederweert een hotel te bouwen?

De A2 scheidt Weert en Nederweert.

WEERT/NEDERWEERT – De provincie is tegen een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert. Want aan de andere kant van de snelweg, op grondgebied van Nederweert, heeft Nobis al ruim 7 jaar een vergunning om een hotel uit de grond te stampen. De Limburgse CDA-Statenfractie is het wachten zat en wil van gedeputeerde Hans Teunissen (Ruimtelijke Ordening) weten of het mogelijkheid is Nobis een ultimatum te stellen.

De provincie Limburg vindt dat er onvoldoende marktruimte is voor twee hotels in de regio Weerterland. Daarom maakt de provincie bezwaar tegen de komst van een Van der Valk-hotel in Weert.

Vertraging
De CDA-Statenfractie heeft vragen gesteld over de stellingname van de provincie. “Het initiatief van Nobis aan Nederweerter zijde van de A2 heeft al ruim 7 jaar een vergunning. Waarom heeft Nobis tot op heden nog steeds geen hotel ontwikkeld?”, vraagt Statenlid Rudy Tegels zich af. Het is nog altijd onduidelijk of, en wanneer Nobis daadwerkelijk een hotel gaat bouwen. Het is dan ook de vraag na hoeveel jaar de bouwvergunning vervalt als die niet benut wordt?

Het CDA vreest voor de gevolgen van het bezwaar van de provincie tegen het hotelplan van Van der Valk. Er dreigt namelijk een impasse te ontstaan waardoor de komst van een hotel nog verder vertraagd wordt. Dat zou een slechte ontwikkeling zijn volgens Tegels, want het Statenlid stelt dat de de regio Weerterland er een groot belang bij heeft dat er een hotel komt.

Ultimatum
Het CDA roept de gedeputeerde op om op korte termijn een overleg op te starten om uit de impasse te komen. Daarbij wil Tegels dat Nobis eindelijk een keuze gaat maken: gaat de schop de grond in of niet. “Is er een mogelijkheid dat we Nobis tot 1 november 2018 de tijd geven om met de bouw te starten? Indien Nobis dan niet gestart is, wil het CDA dat Van der Valk mag bouwen.”

Vorig artikelMidden-Limburg wil 200.000 euro van provincie voor werkproject
Volgend artikelPret voor de kleintjes tijdens koopzondag in Weert