Nieuwe cao voor Smurfit Kappa: loonsverhoging van 2,75%

Smurfit Kappa in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De 1.200 medewerkers van Smurfit Kappa in Nederland hebben een nieuwe cao.  In Roermond heeft de firma een golfkartonfabriek. Met terugwerkende kracht krijgen ze vanaf 1 juni 2018 een loonsverhoging van 2,75%, en nog een op 1 juni 2019.

Dat heeft de FNV bekendgemaakt. Ook wordt de werkdruk verminderd: het aantal overuren neemt met 20% af en de regeling voor de zogenoemde ‘kwartaaldagen’ zijn uitgebreid en geldt vanaf nu tot 67 jaar. Deze extra dagen bieden werknemers vanaf 58 jaar een extra dag rust per kwartaal en zijn ervoor om het werk beter vol te houden tot aan het pensioen.

Golfkartonfabrieken
De cao loopt van 1 juni 2018 tot 1 juni 2020. De leden kunnen nog tot september stemmen over het akkoord. De cao voor Smurfit Kappa Corrugated geldt voor alle werknemers bij de golfkartonfabrieken in Nederland.

Vorig artikelInschrijven voor Avondwandelvierdaagse Nederweert
Volgend artikelInbraaktruc gesignaleerd in Ospel