‘Medewerkers VDL Nedcar onder druk gezet om staking te voorkomen’

BORN – Werknemers van VDL Nedcar zouden apart van elkaar bij de baas geroepen worden met de vraag of ze van plan zijn deel te nemen aan de aangekondigde staking van donderdagavond.

De directie van de autofabrikant in Born zou zo proberen de staking te voorkomen. Dat meldt 1Limburg. Volgens de ondernemingsraad van VDL Nedcar worden de medewerkers onder druk gezet. Vaste medewerkers hebben volgens de OR-voorzitter te horen gekregen dat hun promotiekansen afnemen, als ze meedoen aan de staking.

Bijeenkomsten
Een woordvoerder van VDL Nedcar zegt niet op te hoogte te zijn van klachten over intimidatie. Volgens hem zijn er wel voorlichtingsbijeenkomsten waar mensen informatie krijgen over de situatie bij het bedrijf.

Vorig artikelUrenlang zoekplezier in gigantisch maïsdoolhof in Nederweert-Eind
Volgend artikelMan raakt gewond na val in Kelder