Verkeershinder in en om Roermond houdt aan tot augustus

ROERMOND – In juli en augustus voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Dat heeft niet alleen gevolgen voor doorgaand verkeer op de autosnelweg zelf. Ook automobilisten naar en vanuit Roermond krijgen te maken met afsluitingen en omleidingen. En daarnaast met drukte en extra reistijd, met name op de  vanaf A73/Duitsland richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg (N273). We informeren je over de bereikbaarheid in en van de stad.

De werkzaamheden vinden plaats in de vakantieperiode, met minder auto’s op de weg. Toch is verkeershinder onvermijdelijk. Wil je zelf minder hinder ervaren? Overweeg dan om (wat vaker) de fiets te pakken of met het OV* te reizen. Heb je de auto nodig? Houd er dan rekening mee dat je langer onderweg bent in de periodes van de wegwerkzaamheden. Zet je navigatiesysteem uit en let goed de gele omleidingsborden. Of informeer je vooraf over de omleidingsroutes om op de snelste manier van A naar B te komen. Je vindt ze hieronder.

*Let op: van 16 tot en met 24 juli werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven en Roermond. Er rijden dan geen treinen, maar bussen. Kijk op www.ns.nl.

Gevolgen voor autoverkeer in/om Roermond
De afsluitingen hebben ook gevolgen voor lokaal/regionaal verkeer in Roermond en omgeving:

  • Voor verkeer vanuit Duitsland en Roermond (alle aansluitende wegen op de N280 in de stad tussen A73 en N273) richting Venlo geldt een omleiding via de N280 en N273 (Napoleonsweg).
  • Houd rekening met extra drukte en vertraging op de N280 richting Horn/Haelen/A2 en op de N273 (Napoleonsweg).

Let op: werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer schuiven de werkzaamheden door naar de reserveweekenden: 17-20 augustus en 24-27 augustus.

Weekend 20-23 juli en lang weekend 27 juli – 1 augustus
Van vrijdag 20 juli 21.00 uur tot maandag 23 juli 05.00 uur is de A73 richting Venlo/Nijmegen afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en afrit 19 Roermond (N280), inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Van vrijdag 27 juli 21.00 uur tot woensdag 1 augustus 05.00 uur geldt dezelfde afsluiting, maar dan tussen Het Vonderen en afrit 20 Roermond-Oost. Doorgaand verkeer komende vanuit Maastricht richting Venlo, Düsseldorf, Venray en Nijmegen wordt bij knooppunt Het Vonderen omgeleid via de A2 en vervolgens via de A67 (Venlo, Düsseldorf, Venray) of A50 (Nijmegen). Meer hierover lees je op de website van Rijkswaterstaat.

Gevolgen voor autoverkeer in/om Roermond
De afsluitingen hebben ook gevolgen voor lokaal/regionaal verkeer in Roermond en omgeving:

  • Verkeer vanuit het zuiden met bestemming Roermond en omgeving wordt bij knooppunt Het Vonderen omgeleid via de A2, afrit 41 (Grathem), N273 (Napoleonsweg), N280.
  • Oprit 20 (Roermond-Oost) richting Venlo afgesloten: omleiding via St. Wirosingel, N280, oprit 19 (Roermond). Alleen in het eerste weekend, in het tweede weekend is oprit 20 open.
  • Oprit 21 (Linne) en oprit 22 (Maasbracht) richting Venlo afgesloten: omleiding via A73 richting Maastricht, afrit 22 (Maasbracht), N276, oprit 44 A2 (Sint Joost), afrit 41 (Grathem), N273 (Napoleonsweg).
  • Houd rekening met extra drukte en vertraging op de omleidingsroutes.
  • Oprit 19 (Roermond) richting Venlo blijft bereikbaar.

Let op: werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer schuiven de werkzaamheden door naar de reserveweekenden: 17-20 augustus en 24-27 augustus.

Aankondiging: week van 6 tot 13 augustus

Van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 05.00 uur is de A73 richting Maastricht één volledige week afgesloten tussen oprit 19 Roermond (N280) en knooppunt Het Vonderen. Roermond blijft steeds bereikbaar vanaf de A73 en afrit 19 blijft open vanuit beide rijrichtingen. Maar let op: houd rekening met forse hinder en extra reistijd, met name op de N280 richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg in zuidelijke richting. Automobilisten vanuit Roermond richting zuiden krijgen bovendien te maken met omleidingen. Lees meer.

Vorig artikelBrand in friture Haelen
Volgend artikelHans Struijk-winkels Eindhoven en Geldorp vinden nieuwe eigenaar