Nieuwe algemeen directeur voor Hamont-Achel

Marnix Goethals

HAMONT-ACHEL – Vanaf woensdag 1 augustus 2018 gaat Marnix Goethals aan de slag als algemeen directeur bij stad Hamont-Achel. Hij volgt daarbij Theo Veyfeyken en Bart Rutten op, die er momenteel als stads- en OCMW-secretaris fungeren.

Het decreet ‘lokaal bestuur’ – waarbij het stadsbestuur en het OCMW vanaf 2019 in elkaar
smelten – stelt dat elke Vlaamse gemeente een algemeen directeur aan het hoofd van de
organisatie dient te benoemen. Enkele maanden geleden startte stad Hamont-Achel met een selectieprocedure door een extern, gespecialiseerd bureau. Marnix Goethals (54) uit Neerpelt kwam daarbij als sterkste uit 16 kandidaten naar voren.

Goethals is cardioloog van opleiding en heeft er al een rijkgevulde loopbaan op zitten in tal van leidinggevende ziekenhuisfuncties. De voormalige president van de Belgian Heart Rhythm Association stond meer dan een decennium aan het hoofd van de dienst interne geneeskunde in het Heilig Hart Roeselare-Menen, om vervolgens aan de slag te gaan als medisch directeur van het Mariaziekenhuis Overpelt. Na iets minder dan vier jaar ruilde hij die job in om CEO te worden van Sint-Dimpna Geel, bijna twee jaar later werd hij in Maart 2018 ontslagen.

Binnen enkele weken start dhr. Goethals met zijn nieuwe functie bij de stad. Hij leidt en coördineert daarbij de stedelijke administratie en vormt tevens de schakel tussen het politieke orgaan en de ambtelijke diensten.

Vorig artikelSpeel het rode draad spel mee in Roermond
Volgend artikelKoopzondag Weert springkussenparadijs