Parkinghackers in Weert eisten bitcoins

WEERT – Zondagavond verscheen de eis van de hackers op de schermen bij de slagbomen van de parkeergarage aan de Stationsstraat in Weert en het parkeerterrein op kantorenpark Centrum-Noord: bitcoins. Een bedrag werd niet genoemd, maar hoe langer de gemeente zou wachten met betalen, des te meer bitcoins betaald moesten worden.

De gemeente Weert is niet op de eis ingegaan en heeft niet betaald. De parkeergarage aan de Stationsstraat en die in Centrum-Noord zijn inmiddels weer in gebruik. Dat zegt burgemeester Jos Heijmans tegen De Limburger.

Hacker
Het is de eerste keer dat Weert getroffen is door hackers. De gemeente komt voor flinke kosten te staan, omdat de slagbomen van de parkeergelegenheden dagen omhoog hebben gestaan. De gemeente is dus inkomsten misgelopen, zo’n 1000 euro per parking. Maar veel duurder is de ambtelijke inzet die nodig was om alles weer te herstellen.

Vorig artikelAmerikaanse band Venice maakt uitstapje van Bospop naar kerktoren Weert
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 11: Jong pölle